Øystein Dørum blir sjeføkonom i NHO

NHO ansetter en av Norges dyktigste og mest profilerte økonomer.

Øystein Dørum

Øystein Dørum blir sjeføkonom i NHO. (Foto: Stig B. Fiksdal/DNB)

Publisert 30.08.16

Økonomisk politikk og analyse

Dørum kommer fra jobben som sjeføkonom i DNB Markets. I NHO vil han lede gruppen med samfunnsøkonomer og gå inn i NHOs ledergruppe.


- Jeg er veldig glad for at Øystein Dørum har takket ja til å jobbe hos oss. Han er meget dyktig i faget, er høyt respektert, og er i tillegg en markant profil i den norske samfunnsdebatten. Dette er en god nyhet for både NHO og norsk næringsliv, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.


- Det er viktig for NHO å bidra med gode analyser i samfunnsdebatten, og her kommer Dørum til å spille en sentral rolle, legger hun til.


Dørum ser frem til å begynne i ny jobb i desember.


- Etter atten gode år i DNB ser jeg med glede frem til å jobbe i skjæringspunktet mellom analyse og politikk for en av Norges viktigste organisasjoner. Vi står fremfor krevende utfordringer i norsk økonomi, og det er viktig at vi lykkes i å skape nye arbeidsplasser og gjøre oss gradvis mindre avhengig av oljenæringen. Dette er noe jeg håper å bidra til, sier Dørum.


54-åringen kommer fra jobben som sjeføkonom i DNB Markets, hvor han har ledet Analyseseksjonen. Dørum har embetseksamen i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo, samt en mastergrad i statsvitenskap fra LSE. Han er autorisert finansanalytiker og har også grunnfag i sosialantropologi. Han har tidligere jobbet i Finansdepartementet, Sparebanken NOR og har også halvt år bak seg som nasjonal ekspert i EU-Kommisjonen.

Han tiltrer i ny jobb 1. desember.

Kontaktpersoner:
Sjeføkonom i DNB Markets, Øystein Dørum: 907 88 762

Adm. direktør i NHO, Kristin Skogen Lund: 480 22 800 (NHOs pressetelefon)