På jobb i sommer

Her blir turistene høye på frisk luft

Tromsø Camping er nå nummer 2 på Tripadvisors liste over «lodging facilities» i Troms. Turister fra Gulf-statene, Kina og Europa fyller opp hytter og leiligheter hos Ida Kristine Jakobsen.

#205

Ida Kristine Jakobsen er stolt av å ønske turister velkommen til Tromsø Camping. Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NHO

Publisert 14.07.16

SMB

- Det er en myte at camping er litt harry. Det florerer av gjester her og folk får ofte sjokk av hvor fint det er her!

Ida Kristine Jakobsen (28) snakker på inn- og utpust. Hun har mye å gjøre. Som daglig leder for Tromsø Camping, som ligger ti minutters kjøring fra flyplassen, styrer hun en stab på 15 personer. Gjestene renner inn fra alle verdens hjørner.

Se video fra Tromsø camping

- De fleste reiser direkte til Tromsø, og vi skreddersyr pakkeløsninger for gjestene. Det er naturen, midnattssolen, nordlyset, og hundesleder og scooter som er trekkplastrene. Cirka 50-60 prosent av gjestene er nordmenn, men vi har også mange fra Europa ellers, der Sverige, Tyskland og Spania skiller seg litt ut. Om vinteren er det mange kinesiske turister, forteller 28-åringen, som legger til at de også har gjester fra Gulf-statene.

Visste du at...?

  • Det er drøyt 1.000 campingplasser i Norge.
  • Utlendinger står for hver femte campingovernatting.
  • Tyskland er det største utenlandske markedet, med Nederland på andreplass. Deretter følger Sverige og Danmark.
  • I 2015 var det 7, 1 millioner campingovernattinger i Norge.
  • Oppland er landets mest populære campingfylke.

    Kilder: SSB/NHO Reiseliv

Har du et spesielt minne fra jobben?

-Ja, det er jo svært mange det…? Jeg hentet for eksempel en kjent forretningskvinne som kom til Tromsø fra Dubai, sammen med flere andre gjester. Hun holdt på å flire seg i hjel i bilen hit, og til slutt måtte jeg spørre hva hun lo av.  Da svarte hun: - I'm high on fresh air!

Campingplassen har 53 hytter, pluss plasser for telt, bobiler og campingvogner. De fleste hyttene er som små leiligheter med eget kjøkken, stue, bad og to soverom.

Døgnprisen starter på 600 kroner per natt for de minste, det dyreste alternativet ligger på ca 2000 kroner natten. Nå har de en frokost-buffet, og planlegger å åpne en restaurant. 

Artikkelen fortsetter under bildet:

Tromsø Camping har 53 hytter, pluss plasser for telt, bobiler og campingvogner. Daglig leder Ida Kristine Jakobsen har gjester fra hele verden. Foto: Rune Stoltz Bertinussen/ NHO.

#205

Hva er det beste med jobben din? 

- Kollegene og gjestene. Og det å få lov til å være en del av andre menneskers minnebok. Vi er eksperter på det lokale, hva man kan se og gjøre. Vi prøver å legge til rette for at folk får en perfekt ferie her.

Tromsø Camping har klatret jevnt og trutt på Tripadvisor, og er nå nummer to i Troms. Målet er – selvfølgelig – å klatre helt til topps.

- Det er basert på anbefalinger fra gjestene, så det betyr mye for oss. Camping, og det å være ute i naturen, er en veldig fin ferieform, avslutter Ida.

Les også: Glemmer barna i sikkerhetskontrollen