Jobbskaperne gir gode lokalsamfunn

NHO ønsker å løfte frem bedrifter som skaper arbeidsplasser, velferd og gode lokalmiljøer over hele landet.

Ansatte ved bedriften Keep-it Technologies.

Ansatte ved bedriften Keep-it Technologies, en av bedriftene i kampanjen Jobbskaperne. Fotograf: Fredrik Harper.

Publisert 21.06.17

Jobbskaperne

Visste du at de fleste norske bedrifter – hele 98 prosent – er små og mellomstore bedrifter? Disse bedriftene skaper jobber, velferd og gode lokalsamfunn. 

Gjennom en kampanje om jobbskaperne ønsker vi i NHO å løfte frem noen av de titusenvis av små og mellomstore bedriftene. De gir sitt bidrag til kanskje Norges viktigste oppgave: å skape flere jobber som trygger velferden.  

Lokale bedrifter trygger velferden

Jobbskaperne er eiere og ledere av bedrifter over hele landet. De holder til fra ytterst i havet til innerst i innlandet, fra fjord, til høyfjell og storby.

Sammen med sine dyktige ansatte er jobbskaperne ekstra viktig i en tid der norsk økonomi må bli mindre avhengig av inntektene fra olje- og gassindustrien. De skal gjøre sitt for å trygge den norske velferden, men møter rask teknologisk utvikling, økende digitalisering og internasjonal konkurranse. Når næringslivet endres, trenger vi bedrifter som er nyskapende og tilpasningsdyktige. 

Levedyktige lokalsamfunn med kompetente folk er avgjørende

De små og mellomstore bedriftene er viktige for lokalmiljøene rundt omkring i hele Norge. Kompetente medarbeidere er en svært viktig suksessfaktor for mange av jobbskaper-bedriftene. Jobbskaperne finnes gjerne i levedyktige lokalsamfunn – hvor innbyggerne bor og trives i nærheten av bedriften. Det gjør jobbskaperne ekstra opptatt av gode lokale skoler, idrettsforeninger og andre fritidsaktiviteter. 

I serien "Jobbskaperne" møter du de fem bedriftene Union Hotel Geiranger, Nøsted Kjetting, Ellingsen Seafood, Eid Elektro og Keep-it Technologies. De skaper verdier og tar ansvar ut over den tradisjonelle rammen. Det finnes tusenvis av slike jobbskapere som dem over hele Norge.   

Politikerne må tilrettelegge for at det skapes jobber

Det er de små og mellomstore bedriftene som skal skape jobbene. Men det er politikernes jobb å legge til rette for at det skal skje. NHO har blinket ut noen områder som avgjørende for at Norge skal klare den viktige oppgaven:

  • Sørg for at alle har den riktige kompetansen til å gjøre jobben, både i dag og i morgen

  • Legg til rette for effektiv og grønn transport av varer, folk og tjenester

  • Gjør det attraktivt å drive virksomhet fra Norge og i Norge

  • Sørg for et seriøst og fleksibelt arbeidsliv

Dette er jobbskaperne

Gjennom kampanjen "Jobbskaperne" ønsker vi i NHO å løfte frem noen av de titusenvis av små og mellomstore bedriftene.   

Eid Elektro: Kjøpte skolen – reddet hjembygda 
Kjettingen som erobret verdenHotel Union Geiranger gjør bygda levendeKeep-it er en innovasjon i verdensklasseEllingsen Seafood holder øysamfunnet Skrova flytende