Lerum AS er årets mat- og drikkeprodusent 2016

Lerum AS ble kåret til Årets mat- og drikkeprodusent 2016 under NHO Mat og Drikkes årskonferanse den 19. mai. Prisen ble overrakt av landbruks- og matminister Jon Georg Dale.

Lerum AS er årets mat- og drikkeprodusent 2016

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale og administrerende direktør i Lerum Trine Lerum Hjellhaug

Publisert 20.05.16

SMB

- Vi har et sterkt ønske om å være med å utvikle bransjen videre, og derfor er det veldig kjekt å få denne prisen. Jeg vil gjerne rette en spesiell takk til alle de ansatte som gjør en stor innsats for bedriften hver eneste dag, sier administrerende direktør i Lerum AS, Trine Lerum Hjellhaug.

I juryens begrunnelse står det: Lerum AS har siden starten i 1907 lagt stor vekt på å bygge en bedriftskultur hvor skaperglede, kunnskap og dugnadsånd står sentralt. Bedriften produserer saft, syltetøy og juice. Det er i dag fjerde generasjon Lerum som eier bedriften.

Bedriften har lykkes i å utvikle og produsere kvalitetsprodukter og fremstår som "ærlig" ved å være troverdig, levere kvalitet, være solid, ha integritet og være selvstendig.

Produktene har et særpreget design. Bedriften arbeider aktivt med innovasjon og produktutvikling, gjør stadig nye investeringer og oppgraderinger, er særdeles automatisert og godt tilpasset fremtiden.

De nominerte til årets pris
Mange gode kandidater har vært foreslått, og juryen har vurdert til sammen ni bedrifter. Av disse ble fire bedrifter nominert til årets pris. I tillegg til vinneren, Lerum AS, var de nominerte:   

  • Bakehuset Nord-Norge AS
  • Kavli Norge AS Kavli Norge AS 
  • Norgesmøllene AS