- Vis lederskap

- Man må ikke utrede seg fordervet, sier ordfører i Andebu, Bjarne Sommerstad, om prosessene rundt kommunesammenslåinger.

Andebu-ordfører Bjarne Sommerstad gir fra seg posisjonen sin, til beste for innbyggerne, slik han ser det. (Foto: Oscar Birk Hellenes)

Publisert 25.08.15

Småtinget 2015

Senterpartiet-ordføreren kommer fra den kommunen, som sammen med Stokke og Sandefjord, har kommet lengst i kommunereformen. De har vedtatt å slå seg sammen fra 1. januar 2017. Tirsdag formidlet han sine tanker rundt prosessen i Vestfold, på Småtinget i Fredrikstad.

Sommerstad mener det er viktig å tenke enkelhet i prosessen med å slå sammen aktuelle kommuner: - Lager man en utredning på 600 sider, finner man alltid noe som kan gå gærnt.

Selv opplevde Sommerstad forholdet til Sandefjord og Stokke som likeverdig, selv om Andebu er minst med omkring 5700 innbyggere. For Andebu-ordføreren er det viktigste at politikerne er et redskap for at innbyggerne skal ha det bra:

- Det er viktig å vise politisk lederskap. Da får vi heller tåle å få et spark i siden. Blir politikerne for opptatt av å bevare posisjoner, bremses prosessene.

- Det er også viktig å være fremtidsrettet. Det verste jeg hører er at "det holder i min tid", sa Sommerstad, som ville lage gode løsninger for fremtiden.