Nyhetsarkiv

 1. Alle kjøretøy må betale for de nye veiene

  18. april 2018 | Samferdsel

  Både varetransporten og personbilene må stimuleres til raskt å komme over på batterier og biodiesel. Samtidig er næringslivet avhengig av den nødvendige storsatsingen i Nasjonal Transportplan.

 2. Politisk gjennomslag: Byrådet i Oslo utsetter lavutslippssone

  3. januar 2018 | Samferdsel

  - Vi setter pris på at byrådet er lydhøre og at de nå utsetter denne avgiften. Næringslivet vil gjerne bidra til å få ned forurensningen i Oslo, men bedriftene trenger tid til å omstille seg, sier regiondirektør Nina Solli.

 3. Politisk gjennomslag: Byrådet utsetter lavutslippssone

  2. januar 2018 | Oslo og Akershus, Samferdsel

  -Vi setter pris på at byrådet er lydhøre og at de nå utsetter denne avgiften. Næringslivet vil gjerne bidra til å få ned forurensningen i Oslo, men bedriftene trenger tid til å omstille seg, sier regiondirektør Nina Solli.

 4. Nei til enda en ny bomtakst i Oslo

  10. november 2017 | Oslo og Akershus, Samferdsel

  Nye beredskapstakster i bomringen kommer i tillegg til de øvrige bompengene og vil også ramme dem som ikke forurenser.

 5. Rammer transportører

  6. september 2017 | Oslo og Akershus, Samferdsel

  -Oslo kommunes forslag om å innføre ekstra gebyrer for alle lastebiler, som ikke er av nyeste miljøklasse, vil koste transportørene flere hundre millioner. Det svekker konkurranseevnen, sier regiondirektør i NHO Oslo og Akershus Nina Solli.

 6. Ulovlige havneavgifter i Kristiansund

  5. mai 2017 | Samferdsel

  Samferdselsdepartementet fastslår at havnen har krevd inn ulovlige avgifter fra skipsfarten på over 17,5 millioner kroner i en treårsperiode. Dette må betales tilbake til brukerne.

 7. Flere store veiprosjekter kan bygges før

  28. april 2017 | Samferdsel

  Halvering av planleggingstiden betyr at flere store veiprosjekter på Vestlandet kan flyttes til første halvdel av NTP, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

 8. Det store gjennombruddet for vei og bane

  5. april 2017 | Samferdsel

  - Dette er en historisk satsing full av gode nyheter for alle som frakter varer og som skal på jobb, sier NHOs Per Øyvind Langeland om Regjeringens Transportplan.

 9. Transportplan: Gjennomslag for bedriftene

  2. mars 2017 | Samferdsel

  - Dette ser ut som en transportplan som svarer på næringslivets behov. Det er NHO-sjef Kristin Skogen Lunds dom over det som foreløpig er kjent om ny Nasjonal Transportplan (NTP).

 10. Utfordringene er regionale

  24. januar 2017 | Oslo og Akershus, Samferdsel

  Oslo og Akershus i en og samme region ville løst mange utfordringer som nå dukker opp. E18 vil ta lengre tid og bli dyrere. Fornebubanen drar ut i tid. Dette kunne vi unngått, sier regiondirektør i NHO Oslo og Akershus Nina Solli.

 11. NHOs innspill til øst-vest korridorer

  15. desember 2016 | Samferdsel

  - NHO støtter to prioriterte øst-vest-overganger: Rv 52 Hemsedal og E134 Haukelifjellet, sier avdelingsdirektør Per Øyvind Langeland.

 12. Går foran i satsing på hydrogen

  1. desember 2016 | Energi og klima, Oslo og Akershus, Samferdsel, Samferdsel

  UnoXs første hydrogenstasjon ble åpnet med brask og bram i Sandvika forrige uke. Oslo og Akershus går foran i satsning på hydrogen.

 13. - CO2-fond nødvendig for å nå klimamål

  26. september 2016 | Energi og klima, Samferdsel

  Et CO2-fond kan redusere utslippene fra tungtransporten med 20-50 prosent. - Vi trenger en politikk som virker, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
>