ARENDALSUKA

Slutt å kjekle, begynn å bygge

– Alle er enige om at vi trenger bedre samferdsel og at dette krever store ressurser over lang tid. Da er det viktig at man er enige om de store prioriteringene og at ikke det veksler fra periode til periode, sier NHO-leder Kristin Skogen Lund.

Kristin Skogen Lund deltok i samferdelsdebatt under Arendalsuka. 

Publisert 14.08.14

Samferdsel

Under samferdselsdebatten på Arendalsuka oppfordret Skogen Lund politikerne om å slutte å kjekle og heller konsentrere seg om gjennomføring av prosjekter.

– Det er slik at verken planer eller penger som er bevilget i seg selv har noen verdi før veien, skinnegangen eller havnen faktisk ligger der. Det er da det har verdi, sier Skogen Lund.

Les hele saken og hva partiene svarer på nrk.no: "Her er NHO-lederens bønn til politikerne"

Derfor blir det et lappeteppe 

– Samferdsel bygges ut over tid, kanskje flere tiår, og da må dette ses tverrpolitisk hvis det skal bli veldig bra, sier Skogen Lund.

Hun tror noe av årsaken til at det har blitt som det har blitt er at politikken blir styrt av at man først legger en plan, så bevilger penger, og så gjøres dette med for korte intervaller. Så skifter prioriteringene og maktforholdene noe, det kommer en særinteresse her og en særinteresse der, og dermed blir det et lappeteppe. 

Se opptak fra debatten

Kristin Skogen Lund møtte 13. august blant annet samferdselsminister Ketil Solvik Olsen, KrFs partileder Knut Arild Hareide og leder av transportkomiteen på stortinget, Linda H. Helleland (H), til veidebatt i Arendalsuka. 

Se debatten "Med veg skal landet bygges". 

Kontakt oss

Thomas Felde

Seniorrådgiver

Næringspolitisk avdeling

thomas.felde@nho.no
Telefon
23088328