Nominert til miljøpris

Miljøfokus bil, et konsept utarbeidet av Norges Bilbransjeforbund (NBF) og Tryg, er nominert til Oslo miljøpris 2014. Målet er at bilbransjen gjennom praktiske tiltak systematisk skal bidra til et bedre miljø.

Publisert 28.04.14

Samferdsel, Energi og klima

Prosjektet skal også være et bidrag til å styrke bransjens omdømme gjennom å dokumentere at bransjen tar ansvar for egne ansatte og samfunnet.

- Nominasjonen er en stor anerkjennelse for prosjektet, og er nok et bevis på at opplegget fungerer. Men mest av alt er nominasjonen en anerkjennelse for de bedrifter som har blitt Miljøfyrtårn, og vist engasjement, vilje og innsats, sier Ingrid Engesæt, fagsjef HMS i Norges Bilbransjeforbund.

Miljøfokus bil er et unikt tilbud hvor NBFs medlemmer kan bli Miljøfyrtårn-sertifisert gjennom et skreddersydd opplegg for bilbransjen. Miljøfokus bil har egne konsulenter som kjenner bilbransjen, egen nettportal (www.miljøfokusbil.no) med tilgang til e-læring, sjekklister og maler for HMS- og miljøarbeidet.

Opplegget gjør det mulig for NBFs medlemmer å få Miljøfyrtårn-sertifisering på en strukturert og tilrettelagt måte. I tillegg får bedriftene gode støtteverktøy som brukes i det videre arbeidet etter sertifiseringen er oppnådd.

Konseptet er utviklet i samarbeid med Tryg forsikring, og ble lansert høsten 2012.

Oslo miljøpris 2014 deles ut 5. juni på verdens miljødag.