Nei til useriøsitet

LO-leder Gerd Kristiansen og NHO-direktør Svein Oppegaard møtte statsminister Erna Solberg i et felles ønske om å bekjempe arbeidsmarkedskriminalitet.

Se intervju med statsminister Erna Solberg, NHO-dir. Svein Oppegaard og LO-leder Gerd Kristiansen

Publisert 02.05.14

Seriøst arbeidsliv og samfunnsansvar

Utfordringene er blitt mer alvorlige

Utgangspunktet for møtet i statsministerens representasjonsbolig onsdag er en oppfatning om at det brer om seg med useriøse og ulovlige lønns- og arbeidsforhold, skatteunndragelser, smuglergods som innsatsfaktorer og hvitvasking.

Oppegaard understreket at NHO vil medvirke til en styrket innsats mot slik kriminalitet: - Vi er opptatt av et seriøst arbeidsliv og har, i likhet med LO, inntrykk av at utfordringene er blitt mer alvorlige.

- Vi vil se nærmere på de deler av næringslivet der useriøsitet er et økende problem, sier statsminister Erna Solberg til NHO TV. Se mer i videointervjuet over.

Å være useriøs må bli vanskeligere
NHO ønsker en sterkere vektlegging av tiltak som treffer de useriøse aktørene. Det handler om at de ulike tilsynsorganene opptrer samlet og koordinert. Samtidig må det bli vanskeligere å være useriøs og enklere å være seriøs. Innsatsen av ressursene som settes inn mot problemene må i større grad være risikobasert.

NHO mener det må bygges videre på erfaring – tiltak må målrettes, evalueres, forbedres og forenkles.

Saken ble først publisert 24. april 2014.