MATVETT

Overskuddsmat til studenter

KUTT Gourmet-kafeen gjenåpner i dag som et permanent tilbud på Blindern. Maten som serveres nærmer seg «best før»-dato, og er overskudd fra matindustri og dagligvarehandel.

Kutt Gourmet-kafeen gjenåpner som et permanent tilbud på Blindern. (Foto: Hanne Holst, SiO).

Kutt Gourmet-kafeen gjenåpner som et permanent tilbud på Blindern. (Foto: Hanne Holst, SiO).

Publisert 30.09.15

Seriøst arbeidsliv og samfunnsansvar

Kafeen er åpen fire dager i uken, mellom klokken 12:00 - 14:00. Måltidene tilberedes av kokker ved Studentsamskipnaden i Oslo (SiO)  og ungdom fra Kompass & Co

Reduksjon av matsvinn handler om lønnsomhet og samfunnsansvar

Fra eksperimentet til permanent tilbud

Å redusere matsvinn handler om lønnsomhet og samfunnsansvar. KUTT Gourmet ble utviklet som en del av Trippel, der ulike aktører samarbeider om å finne konsepter som kan gjøre samfunnsansvar i verdikjeden lønnsomt. Eksperimentet med pop-up kafé, som ble prøvd ut i april i år, var så vellykket at samarbeidet mellom Matvett, Kompass & Co og SiO fortsetter, med formål om å bidra til bevisstgjøring og mindre matsvinn. Maten kommer fra SiOs samarbeidspartnere.

Overraskelsesmeny

- Studentene har tatt veldig godt imot konseptet, sier direktør i SiO Mat og Drikke, Per Christensen. - Gjennom KUTT Gourmet kan studentene ta samfunnsansvar ved å spise mat som ellers ville blitt kastet. Råvarene varierer fra dag til dag, derfor blir det en overraskelse hva studentene får smake og kokkene har å jobbe med, fortsetter han.

- Det er viktig for ungdom som har falt utenfor å være en del av et miljø som handler om kunnskap og fellesskap. Å jobbe her er utrolig viktig for våre ungdommer. Her får de noe å strekke seg etter, og med KUTT Gourmet bevisstgjør vi på mange måter og sparer samfunnet for kostnader, sier daglig leder i Kompass & Co, Sherry Hakimnejad.

KUTT Gourmet-kafeen serverer overskuddsmat til studentene på Blindern. (Foto: Hanne Holst, SiO).

«Best før»  er kun en garantidato

KUTT - et samfunnsbegrep

- «Utgått på dato» er hovedårsaken til at mat kastes i hele verdikjeden. Ved å servere gode, næringsrike lunsjretter basert på mat som ellers ville blitt kastet, synliggjør vi at «best før» bare er en garantidato, og at folk må bruke sansene sine før de kaster mat, sier kommunikasjonssjef i Matvett, Anne Marie Schrøder. Med KUTT Gourmet viser vi at samarbeid er løsningen på viktige utfordringer i samfunnet. KUTT bør bli et samfunnsbegrep, sier hun.

Kontakt:
Anne Marie Schrøder, kommunikasjonssjef, Matvett,
tlf: 952 20 995
Unni Irmelin Kvam, pressekontakt, SiO, tlf:
 951 72 6 72