Trussel mot seriøst arbeidsliv

- Vi er nødt til å få til noe på dette området, ellers vil det kunne bli en trussel mot det seriøse arbeidslivet, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund til NHO TV etter at Ap, LO og NHO har diskutert useriøsitet og kriminalitet i arbeidslivet.

Stortinget: Kristin Skogen Lund og Dag Terje Andersen om trusselen fra useriøse bedrifter

Publisert 07.05.14

Seriøst arbeidsliv og samfunnsansvar

Vi må ha tiltak som treffer

- Den useriøse delen av arbeidslivet ser ut til å være større enn det som er kommet frem, sier Skogen Lund. Onsdag møtte LO-leder Gerd Kristiansen og NHOs administrerende direktør Arbeiderpartiets arbeids- og sosialpolitikere på Stortinget for å gi innspill i kampen mot useriøst arbeidsliv.

Omfanget i visse bransjer er stort
Møtet var en oppfølging av møtet i april med statsminister Erna Solberg. Partene har et felles ønske om å bekjempe useriøsitet og kriminalitet i arbeidslivet. Partene deler også oppfatningen om at omfanget er stort, særlig i visse bransjer.

Om partene ikke er enige om alle tiltakene mot useriøsitet og kriminalitet i arbeidslivet, så er virkelighetsbeskrivelsen felles. Og Aps fraksjonsleder i Arbeids- og sosialkomiteen, Dag Terje Andersen, understreker at de ønsket å få frem de tiltakene som partene kan enes om – de er lettest å gjennomføre.