KrF og NHO: Dropp skatten på arbeidende kapital!

- Denne skatten gjør det dyrere å skape arbeidsplasser i Norge. Det sier KrFs leder Knut Arild Hareide og NHOs president Tore Ulstein om Arbeiderpartiets skatteforslag.

#205

Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide og NHOs president Tore Ulstein forteller NRKs Trond Lydersen hvorfor det er så viktig å fjerne skatten på arbeidende kapital. Foto: Gjermund Løyning.

Publisert 09.02.17

Skatter og avgifter

Hvis alle skal med må vi sikre at jobbskaperne i næringslivet ikke blir straffet. 

– Vi i Kristelig Folkeparti hadde håpet at Arbeiderpartiet hadde blitt med på et kompromiss om formuesskatten. Vi vil ikke fjerne hele formuesskatten, men vi vil fjerne skatten på arbeidende kapital slik at bedriftene lettere kan skape flere arbeidsplasser, sa Hareide til NRK denne uken.

NHO-president Tore Ulstein mener Arbeiderpartiet bør lære av Kristelig Folkeparti. 

- Når vi kutter skatten på arbeidende kapital som kaianlegg, fabrikkhaller og fiskebåter, så skaper det jobber i motsetning til det som skjer ved å øke skattene, som er Arbeiderpartiets forslag. For bedrifter over hele landet er det svært dårlig nytt å øke særskatten på norske arbeidsplasser.  Formuesskatten favoriserer investeringer i uproduktiv kapital som bolig, visse former for eiendom, biler, båter, kunst etc.  

- Det er uforståelig med skattlegging som fører til at bedriftseiere må ta opp lån for å betale formuesskatten, uavhengig av om bedriften går med overskudd eller underskudd. Riktignok er Arbeiderpartiet gjennom skatteforliket med på å redusere verdsettelsen på arbeidende kapital med 20 prosent, men de foreslår nå å øke satsen med hele 41 prosent – altså fra 0,85 til 1,2 prosent.  Derfor er det viktig at bedriftene nå får denne drahjelpen fra Kristelig Folkeparti, sier Tore Ulstein.