NHO-TV: Dette betyr statsbudsjettet for næringslivet

Se vår tv-sending der bedriftsledere og NHO-topper kommenterer hvordan statsbudsjettet for 2016 påvirker norske bedrifter.

Slik påvirker statsbudsjettet bedriftene

Publisert 09.10.15

Agder, Buskerud, Finnmark, Innlandet, Vestlandet, Møre og Romsdal, Nordland, Oslo og Akershus, Trøndelag, Sogn og Fjordane, NHO Arktis, Telemark, Vestfold og Telemark, Østfold, Statsbudsjettet

– Vi kan ikke sette verdiskaping og velferd opp mot hverandre. Det ene er avhengig av det andre. Går det bra for næringslivet, går det bra for Norge. Da har vi også bedre råd til velferden, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.

Disse er med i sendingen
Gjennom studiointervjuer og videoinnslag presenterer Skogen Lund og flere andre av NHOs toppledere hva statsbudsjettet og skattereformen betyr for næringslivet. 

Sendingen er lagt opp med tre hovedtemaer:

  • Statsbudsjettet overordnet
    Med Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO og Siv Jensen, finansminister.

  • Hva betyr skattereformen for næringslivet og hvilke effekter har satsingen på samferdsel?
    Med Tore Ulstein, medeier av hjørnesteinsbedriften Ulstein verft og president i NHO, og Ingebjørg Harto, direktør for næringslivspolitikk i NHO.

  • Hva gjør budsjettet for omstillingen og sysselsettingen i Norge og får norske bedrifter kompetansen de trenger fremover?
    Svein Oppegaard, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO, og Rolf Assev, partner i STARTUP LAB og tidligere en sentral aktør i Opera Software.

Se deler av sendingen

Kristin Skogen Lund om hva NHO har oppnådd i påvirkningsarbeidet med statsbudsjettet.

 

NHO-president Tore Ulstein om statsbudsjettet.

Sendingen er til fritt bruk

Om du ønsker sendingen til egen nettside kan den også embeddes fra Youtube.