FORMUESSKATT

Skuffet over KrF

NHO-sjef Kristin Skogen Lund er skuffet over at KrF ikke holder sine valgløfter, når de ikke støtter regjeringens forslag til kutt i formuesskatten.

KrF burde holde mer fast ved det de har gått til valg på, mener NHO-sjef Kristin Skogen Lund til Vårt Land. (Faksimile)

Publisert 04.11.14

Skatter og avgifter, Statsbudsjettet

I KrFs alternative forslag til statsbudsjett, som ble lagt frem fredag, hadde partiet nullet ut lettelsene i formuesskatten som regjeringen foreslo. KrF kaller skatteopplegget usosialt og advarer regjeringen mot å svi av over fire milliarder til lavere formuesskatt like før det kommer en utredning om skatt bestilt av den forrige regjeringen. Det synes ikke adm. direktør Skogen Lund i NHO noe om:

- Jeg er ekstra skuffet over KrF. Jeg opplever at de nå blåser med vinden i denne saken. De burde holde mer fast ved det de har gått til valg på og det samarbeidet de har valgt å støtte, sier hun til Vårt Land.

Hindrer konkurranse

- Jeg tror man må høre på eiere av små og mellomstore bedrifter som i årevis har fortalt oss at dette, sammen med samferdsel, er det som mer enn noe hindrer deres evne til å konkurrere, sier Skogen Lund.

Hun understreker at KrF har mange velgere som er næringslivsfolk i distriktene.

- Nå som vi ser at vi får en kraftig reduksjon i inntektene fra oljevirksomheten framover, blir det enda viktigere å passe på at den typisk regionalt baserte, familieeide virksomheten som skaper arbeidsplasser i distriktene, har en sjanse til å klare seg, sier NHO-direktøren til avisen.

Måtte ta opp lån

Vårt Land forteller også om musikkpedagog Randi Eidsaa, som har en eierandel i selskapet Johan G. Olsen AS. Det har gitt henne en årlig formuesskatt på mellom 500 000 og 1,2 millioner kroner.

- Vi måtte ta opp lån for å holde styr på det vi betaler i skatt, sier hun til avisen. - Dette er en skatt som det ikke er så lett å forholde seg til.