Skal lage mal for hotelltjenester ved offentlige innkjøp

– Vi bryr oss ikke om hvem som vinner, men at alle får delta, sier Arnhild Dordi Gjønnes, NHOs ekspert på offentlige anskaffelser. Nå skal NHO, NHO Reiseliv, Sykehusinnkjøp og Difi lage en felles mal.

Arnhild D. Gjønnes

Arnhild D. Gjønnes (Foto: Moment studio)

Publisert 12.06.18

Offentlige anskaffelser

– Vårt mål er å få alle statlige etater til å tenke kvalitet og pris, og ikke størrelse på bedriftene. Mange statlige etater har en alt for arrogant holdning til konkurransegrunnlaget, sier Gjønnes.

Bakgrunnen for at partene sammen skal utarbeide en mal for hotellinnkjøp  (rom/frokost) er at mange frittstående hoteller ikke fikk være med å konkurrere om hotelltjenester fordi de ikke kunne dekke de lokasjonene som var forespurt.

Nå skal det lages en mal som skal sikre at hotellkjeder, samt frittstående og historiske hotell kan delta i anskaffelser om rom/frokost-tjenester. Sykehusinnkjøp skal lede arbeidet og dermed stå som prosjektleder.

Arbeidet vil gå gjennom høsten og vinteren, med mål om å være ferdig våren 2019.

NHO Reiseliv: Temaside om offentlige anskaffelser og anbudNHO: Flere nyheter om offentlige anskaffelser Arbeidsgiverservice: Spørsmål og svar om offentlige anskaffelser, lærlingklausuler og advokathjelp.