FEIRER 10 ÅR

Female Future virker

- Det er ressurssløsing å utnytte kapasiteten til bare halvparten av befolkningen, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund. 29. november feiret NHOs lederutviklingsprogram Female Future 10 år.

- Kvinners kompetanse er en kjemperessurs for næringslivet, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Publisert 29.11.13

Female Future

Halvparten av befolkningen er underrepresentert i næringslivets styrer og lederposisjoner. Kvinner er i mindretall både blant gründere og ledere.

- Det har vi ikke råd til. Kvinners kompetanse er en kjemperessurs for norsk næringsliv. Og det er en ressurs vi gjennom Female Future ønsker å mobilisere til lederstillinger og styreverv i norsk næringsliv, sier Skogen Lund.

I 2013 feires 100 år med kvinners stemmerett - og ti år med Female Future. Tiåringen ble feiret med jubileumsarrangementet Arena Female Future i dag.

Men fortsatt er det slik at kvinner – også ledere – søker seg i større grad til offentlig sektor enn til næringslivet. Og selv om kvinnedeltakelsen i arbeidslivet har bedret seg mange hakk siden sekstitallet, er det fortsatt slik at mange flere kvinner enn menn jobber deltid.

- Kvinner må ta grep selv og finne veien til næringslivet. Men bedriftene må også bli flinkere til å tiltrekke seg kvinner. Og på vegne av 22 100 NHO-bedrifter vil jeg si: Det er vi som har de spennende jobbene til dere, sier Skogen Lund.

Female Future-programmet er evaluert av SINTEF. De skriver følgende i rapporten: "Vi anser resultatoppnåelsen i Female Future som svært vellykket."

Og deltakernes tilbakemelding er like god:

  • 6 av 10 deltakere har hatt progresjon i sin lederkarriere
  • 6 av 10 har tatt på seg ett eller flere lederverv
  • 7 av 10 sier deltakelsen har gitt dem mer selvinnsikt og bedre lederegenskaper
  • Nærmere 9 av 10 er fornøyd med programmet som helhet.

- Vi trenger fortsatt programmet fordi det virker. Og vi trenger programmet fordi det fortsatt finnes barrierer i det norske arbeidslivet som kvinner må overvinne for å lykkes, sier Skogen Lund.

Skogen Lund avsluttet sitt innlegg til de jubilerende med følgende appell: - Gå ut i verden og vær gode rollemodeller!

Dagens foredragsholdere Sten Magnus, tidligere konsernsjef i Umoe Restaurant Group, Maalfrid Brath, adm. dir. i Manpower, Gunn Ovesen, adm. dir. i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, adm. dir. i HP Norge og konferansier Kristin Saga, regiondirektør i NHO Vestfold.

Inspirasjon og fakta
- En konferanse betegnes som vellykket når den treffer hodet, hjertet og magen, sa regiondirektør i NHO Vestfold og dagens konferansier, Kristin Saga. Og, i følge deltakerne, innfridde konferansen forventningene. - Vi har opplevd fantastiske foredragsholdere. Dette er ledere med lang erfaring som byr på seg selv, de er gode forbilder som viser sitt mangfold, er noen av tilbakemeldingene.

Gunn Ovesen, adm. direktør i Innovasjon Norge ønsket NHO Female Future til lykke med dagen og takket NHO for godt samarbeid gjennom mange år.

- Talentisme er den nye kapitalismen. Humankapitalen ligger i talentene. Det vil etter hvert bli en ubalanse i tilbud og etterspørsel av talenter, sa Maalfrid Brath, adm. direktør i Manpower i sitt innlegg.

- Sørg for å ville – ikke stå i veien for deg selv, var adm. direktør i HP Norges, Anita Krohn Traaseths råd til forsamlingen.

Sten Magnus, tidligere konsernsjef i Umoe Restaurant Group snakket om bedriftskultur som fremmer læring, samspill og arbeidsglede. - Jeg trener hver dag på å glede en annen. Glede fremmer arbeidsglede, sa Magnus.