NHO FEMALE FUTURE

Et internasjonalt forbilde

Den internasjonale arbeidsorganisasjonen ILO, rangerer NHOs Female Future-program som ett av de ti beste tiltakene i verden for å fremme kvinner i ledelse og styreverv.

Fra venstre: Anne-Brit Nippierd, ILO, Prisca Oluoch, FKE og Kjersti Granaasen, NHO.

Fra venstre: Anne-Brit Nippierd, ILO, Prisca Oluoch, FKE og Kjersti Granaasen, NHO.

Publisert 04.05.15

Female Future

Forrige uke gjestet prosjektleder Kjersti Granaasen London-konferansen, Women in Business and Management (WIBM), for å presentere NHOs Female Future-program.

Konferansen ble arrangert av ILO, International Finance Corporation (IFC) og NHOs søsterorganisasjon - Confederation of British Industry (CBI). Tema var organisasjonenes strategiske tiltak for å ta ytterligere grep om arbeidet med å få kvinner inn i topplederstillinger og styreverv.

Hensikten med konferansen var å:

  • Dele kunnskap om hvordan arbeidsgiverorganisasjoner kan fremme kvinner til ledelse gjennom interne organisatoriske og styringsstrukturer, og hvilke politiske rammebetingelser som bør ligge til grunn.
  • Samle arbeidsgiverorganisasjonenes anbefalinger om hvilke tiltak som, globalt sett, fremmer kvinner i arbeidslivet.
  • Gi innspill til ILOs videre arbeid med Women in Business and Management.

Female Future – en eksportvare

Female Future er NHOs leder- og styreutviklingsprogram for kvinnelige ledere. Programmet tilbys ansatte i NHOs medlemsbedrifter. Hovedformålet er å gi kunnskap, selvinnsikt og motivere flere kvinner til å ta styreverv og viktige lederoppgaver i næringslivet.

Programmet er tidligere evaluert av SINTEF. De skriver følgende i rapporten: "Vi anser resultatoppnåelsen i Female Future som svært vellykket."

SINTEF-rapporten: Evaluering av NHOs Female Future-program

NHOs Female Future-program er også eksportert til Uganda og Kenya. I løpet av London-konferansen presenterte prosjektleder Kjersti Granaasen og Kenyas Female Future-leder, Prisca Oluoch, erfaringer og resultater fra programmet.

Fersk ILO-rapport

I forbindelse med konferansen publiserte ILOs Bureau for Employer's Activities den globale rapporten; Gaining Momentum: Women in Business and Management. Foruten ny statistikk, presenterer rapporten gode tiltak for å fremme kvinner til lederstillinger og styreverv.

 

Kontakt oss

Kjersti Granaasen

Rådgiver

NHO Innlandet

kjersti.granaasen@nho.no
Mobil
48052856