- En ære å bli valgt

- Global Future har åpnet mange nye dører og muligheter for meg, sier Walaa Abuelmagd. Hun ble valgt ut blant 200 søkere til NHOs talentprogram for innvandrere.

Walaa Abuelmagd, hennes mentor Anne Lebesby Høeg, Market Access Director i MSD Norge AS, og Torhild Hallre, prosjektleder for Global Future i Oslo og Akershus.

Walaa Abuelmagd, hennes mentor Anne Lebesby Høeg, Market Access Director i MSD Norge AS, og Torhild Hallre, prosjektleder for Global Future i Oslo og Akershus.

Publisert 08.04.16

Buskerud, Oslo og Akershus, Global Future

- Jeg er utrolig takknemlig for at jeg fikk delta i Global Future, sier Walaa Abuelmagd til Lierposten. Hun kommer opprinnelig fra Alexandria i Egypt, men er født og oppvokst i Abu Dhabi. Hun har bodd ti år i Norge.

Global Future

NHOs talentprogram for mobilisering av innvandrere med høy utdanning til sentrale stillinger og styreverv i næringslivet.

Gjennom Global Future ønsker NHO å sikre bedriftenes tilgang på høyt kvalifiserte medarbeidere og styrke mangfoldet i næringslivet.

  • Talentprogrammet går over 14 måneder
  • 650 personer fra 100 land har deltatt 
  • 2 av 3 deltakere har opplevd karrierefremskritt

Abuelmagd er farmasøyt, og har tidligere jobbet seks år på apotek i Bærum. Nå er hun doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Oslo. Målet med doktorgraden er å bidra til bedre legemiddelinformasjon blant innvandrerkvinner - særlig når det gjelder diabetes.

Mange nye muligheter

Walaa Abuelmagd avsluttet nylig NHOs Global Future-program, som hun varmt anbefaler til alle andre førstegenerasjonsinnvandrere.

- Global Future har åpnet mange nye dører og muligheter for meg. Og jeg har lært utrolig mye i løpet av denne perioden, som jeg aldri ellers ville ha fått kjennskap til, sier Abuelmagd.

Utmerket seg

Selv om Global Future-programmet Walaa Abuelmagd deltok på egentlig er for personer bosatt i Oslo og Akershus, fikk hun likevel delta - som den eneste fra Buskerud.

- Vi valgte å si ja til søknaden fra Walaa på bakgrunn av hennes kompetanse og evner, selv om hun var bosatt utenfor vår region, sier Torhild Hallre, prosjektleder for Global Future i NHO Oslo og Akershus.

- Walaa hadde lært norsk i rekordfart, i tillegg til å være mamma og ta doktorgrad, samtidig som hun jobbet deltid. Hun scoret også høyt både på språktestene og ferdighetstestene vi benyttet i utvelgelsesprosessen, så hun utmerket seg blant de 180 søkerne. Hun overbeviste også i intervjurunden, og med hennes initiativ og positive innstilling ville hun være et godt medlem i teamet. Det har hun bevist til fulle, sier Hallre.

- Jeg måtte gjennom en nokså lang søknadsprosess, men jeg er glad for at jeg gjorde den jobben, og at jeg kom gjennom nåløyet, sier Abuelmagd.

Global Future-kull 3, Oslo og Akershus: Umar Shah, Walaa Abuelmagd, Egle Sapkauske, Kathra Saba, Michael Ankrah, Aniko Vörös, Suela Haxhiraj, Michalina Strzyz, Janine Schaller-Bøyum, Yasin M. Jama, Hakan Narci, Tatiana Clausen, Huda Ghalegolabi, Raluca Leordeanu, John Lee Timuri og Valeri Andreev. 

Nettverk og kompetanse

Hun mener den kunnskapen og det nettverket hun har fått gjennom kurset, ikke kan måles i kroner og øre.

- Jeg har lært om alt fra aksjeloven og styrekompetanse til retorikk, lederutvikling og nettverksbygging. Og ikke minst har jeg fått ett år med mentoring, og alt dette tar jeg med meg videre. Jeg vil virkelig anbefale alle innvandrere som ønsker å komme et steg videre, til å søke seg inn på Global Future-programmet, sier Walaa Abuelmagd.

Du kan lese intervjuet med Walaa Abuelmagd i Lierposten, 7. april 2016.