NHO GLOBAL FUTURE

SV-topp skryter av NHO

- NHO har vært svært flinke til å se på kompetansen som ligger i innvandrerbefolkningen gjennom programmet Global Future, skriver tidligere stortingsrepresentant, Akhtar Chaudhry.

Global Future-deltaker Rouzbeh Rasai med sin mentor Akhtar Chaudhry.

Global Future-deltaker Rouzbeh Rasai med sin mentor Akhtar Chaudhry. Foto: Anne Birgitte Hjelseth.

Publisert 05.05.15

Oslo og Akershus, Global Future

Global Future

NHOs talentprogram for mobilisering av innvandrere med høy utdanning til sentrale stillinger og styreverv i næringslivet.

Gjennom Global Future ønsker NHO å sikre bedriftenes tilgang på høyt kvalifiserte medarbeidere og styrke mangfoldet i næringslivet.

  • Talentprogrammet går over 14 måneder
  • 650 personer fra 100 land har deltatt 
  • 2 av 3 deltakere har opplevd karrierefremskritt

- Når innvandrerne ikke får jobb som tilsvarer deres utdanning, eller ikke får hjelp og veiledning til å supplere sin utdannelse for å få den godkjent, går samfunnet glipp av dyrebar ressurser. I tillegg sprer dette misnøye og frustrasjon i deler av befolkningen, skriver tidligere stortingsrepresentant (SV), Akhtar Chaudhry i sitt blogginnlegg 24. april.

- Målet, slik NHO selv definerer med programmet er "å mobilisere innvandrere med høy utdanning til sentrale stillinger og styreverv i norsk næringsliv" skriver han.

- Jeg har selv møtt svært engasjerte deltagere og holdt motivasjonsforedrag for dem. I år skal jeg være mentor for en deltager sammen med mange andre engasjerte mentorer. Dette gir deltagerne unik innsikt og inngang i det norske samfunnet og norsk nærings- og arbeidsliv. De vil få knytte og styrke nettverk som vil tilføre kunnskap og informasjon til dem. Slik legger NHO til rette for at kunnskapsrike innvandrere får muligheter til å utnytte sin utdannelse og sitt potensialet bedre. Her har fagbevegelsen mye å lære av NHO, skriver han.

- Regjeringen og Høyre må levere, men hva med fagbevegelsen, spør Chaudry. Les blogginnlegget i sin helhet.

Kontakt oss

Torhild Hallre

Prosjektleder

NHO Oslo og Akershus

torhild.hallre@nho.no
Telefon
90057000
Kjersti Granaasen

Rådgiver

NHO Innlandet

kjersti.granaasen@nho.no
Mobil
48052856