NHO GLOBAL FUTURE

SV-topp skryter av NHO

- NHO har vært svært flinke til å se på kompetansen som ligger i innvandrerbefolkningen gjennom programmet Global Future, skriver tidligere stortingsrepresentant, Akhtar Chaudhry.

Global Future-deltaker Rouzbeh Rasai med sin mentor Akhtar Chaudhry. Foto: Anne Birgitte Hjelseth.

Global Future-deltaker Rouzbeh Rasai med sin mentor Akhtar Chaudhry.

Publisert 05.05.15

Oslo og Akershus, Global Future

Global Future

NHOs talentprogram for mobilisering av innvandrere med høy utdanning til sentrale stillinger og styreverv i næringslivet.

Gjennom Global Future ønsker NHO å sikre bedriftenes tilgang på høyt kvalifiserte medarbeidere og styrke mangfoldet i næringslivet.

  • Talentprogrammet går over 14 måneder
  • 650 personer fra 100 land har deltatt 
  • 2 av 3 deltakere har opplevd karrierefremskritt

- Når innvandrerne ikke får jobb som tilsvarer deres utdanning, eller ikke får hjelp og veiledning til å supplere sin utdannelse for å få den godkjent, går samfunnet glipp av dyrebar ressurser. I tillegg sprer dette misnøye og frustrasjon i deler av befolkningen, skriver tidligere stortingsrepresentant (SV), Akhtar Chaudhry i sitt blogginnlegg 24. april.

- Målet, slik NHO selv definerer med programmet er "å mobilisere innvandrere med høy utdanning til sentrale stillinger og styreverv i norsk næringsliv" skriver han.

- Jeg har selv møtt svært engasjerte deltagere og holdt motivasjonsforedrag for dem. I år skal jeg være mentor for en deltager sammen med mange andre engasjerte mentorer. Dette gir deltagerne unik innsikt og inngang i det norske samfunnet og norsk nærings- og arbeidsliv. De vil få knytte og styrke nettverk som vil tilføre kunnskap og informasjon til dem. Slik legger NHO til rette for at kunnskapsrike innvandrere får muligheter til å utnytte sin utdannelse og sitt potensialet bedre. Her har fagbevegelsen mye å lære av NHO, skriver han.

- Regjeringen og Høyre må levere, men hva med fagbevegelsen, spør Chaudry. Les blogginnlegget i sin helhet.

Kontakt oss

Torhild Hallre

Prosjektleder

torhild.hallre@nho.no
Telefon
90057000
Kjersti Granaasen

Rådgiver

kjersti.granaasen@nho.no
Telefon
48052856