Global Future-deltaker blant toppene i Dubai

Tidligere Global Future-deltaker, Farhat Khan, ble valgt ut som en av fire i den norske delegasjonen til Global Women's Forum Dubai 2016. Toppmøtet fant sted forrige uke.

Fra Global Women's Forum Dubai 2016.

Fra Global Women's Forum Dubai 2016.

Publisert 01.03.16

Global Future

Global Women's Forum for the Economy & Society har siden 2005 frontet ledende kvinners synspunkter om viktige sosiale og økonomiske temaer. Den 23. og 24. februar deltok ledere fra hele verden på konferansen med arbeidstittelen - Let's Innovate!

Global Future

NHOs talentprogram for mobilisering av innvandrere med høy utdanning til sentrale stillinger og styreverv i næringslivet.

Gjennom Global Future ønsker NHO å sikre bedriftenes tilgang på høyt kvalifiserte medarbeidere og styrke mangfoldet i næringslivet.

  • Talentprogrammet går over 14 måneder
  • 650 personer fra 100 land har deltatt 
  • 2 av 3 deltakere har opplevd karrierefremskritt

- Kvinners bidrag i lederskap og innovasjon var et sentralt tema under hele konferansen, sier Farhat Khan. -Toppledere som Christine Lagarde i International Monetary Fund (IMF) og presidenten i Mauritius, Ameenah Gurib-Fakim, delte sine erfaringer om personlig lederskap. Kvinnelige ledere fra Frankrike, Sveits, Japan og De forente arabiske emirater fortalte om innovativ tjenesteutvikling i sine lokalsamfunn. - Det var en spennende arena hvor jeg traff mange dyktige kvinner fra hele verden. En global og mangfoldig opplevelse, sier Khan.

I tillegg til å være delegat under konferansen, var de nordiske kvinnene invitert til møter med Statsministeriets kontor for strategi og innovasjon i De forente arabiske emirater.

Pådriver for digitalisering av Norge

Farhat Khan ble valgt ut blant 220 søkere til det første Global Future-kullet i regi av NHO Oslo og Akershus, som gikk i perioden 2012 - 2014. Global Future er NHOs lederutviklingsprogram for flerkulturelle talenter.

- Farhat Khan har alltid engasjert seg i innovasjon, teknologi og optimalisering av forretningsprosesser i organisasjoner og samfunn, sier Torhild Hallre, prosjektleder i Global Future, NHO Oslo og Akershus. - Hun er svært opptatt av hvordan kvinner er pådrivere for innovasjon i dette feltet. Hun har også vært aktiv i flere programmer for inter-religiøse dialoger og inkluderingsarbeid i Skandinavia. Som resultat av dette ble hun allerede i 2010 nominert som en av finalistene i kåringen av European Muslim Women of Influence' by CEDAR.

- Farhat ønsker å bidra til mer innovasjon i digitaliseringen av Norge, og det er jeg sikker på at hun får til, sier Hallre.

Kort om Khan
Khan begynte sin karriere som Trainee i TDC, en av Nordens største Telekom-konsern. Hun har senere vært produktsjef i TDC Norge og virksomhetsarkitekt i Statoil Fuel & Retail i Norge. I dag er hun virksomhetsarkitekt i Lørenskog kommune.

Les mer om Global Women's Forum Dubai 2016