NHO GLOBAL FUTURE

Bonus for næringslivet

- Mangfold skaper innovasjon, sier Kjersti Granaasen, prosjektleder Global Future. Les Sahar Sediqi, Umar Shah og Suela Haxhirajs erfaringer med NHOs talentprogram for innvandrere med høy utdanning.

Sahar Sediqi, Umar Shah og Suela Haxhiraj. (Foto: Dan P. Neegaard, Aftenposten).

Sahar Sediqi, Umar Shah og Suela Haxhiraj. (Foto: Dan P. Neegaard, Aftenposten).

Publisert 06.07.15

Global Future

- Global Future skal mobilisere innvandrere med høy utdanning til sentrale stillinger og styreverv i norsk næringsliv, sier Granaasen til Aftenposten.

Les Aftenpostens reportasje om Global Future, 21. juni 2015

Karrierehopp etter gjennomført program

Global Future

NHOs talentprogram for mobilisering av innvandrere med høy utdanning til sentrale stillinger og styreverv i næringslivet.

Gjennom Global Future ønsker NHO å sikre bedriftenes tilgang på høyt kvalifiserte medarbeidere og styrke mangfoldet i næringslivet.

  • Talentprogrammet går over 14 måneder
  • 650 personer fra 100 land har deltatt 
  • 2 av 3 deltakere har opplevd karrierefremskritt

- Global Future-deltakerne har høy kompetanse og stor stå-på-vilje. Vi ser at de, etter å ha gjennomført programmet, ofte får en nøkkelrolle i bedriften, sier Granaasen. - Videre ser vi at når de får lederansvar, rekrutterer de også mer flerkulturelt. For næringslivet er dette en bonus fordi et større mangfold bidrar til innovasjon, sier hun.

Tre deltakere om Global Future

Umar Shah er regionssjef i ISS Norge. Han har norsk mor og pakistansk far. Som 19-åring kom han til Norge fra Pakistan.

- I ISS jobber det mennesker fra over 120 nasjoner, sier Umar Shah. -Mange asylsøkere og innvandrere har sin første jobb i Norge i ISS. Jeg har et overordnet ansvar for å integrere dem. Det var HR-direktøren i selskapet som tipset meg om Global Future-programmet. Da jeg leste om hva det gikk ut på var jeg solgt. Jeg har stor glede av det, av mentorordningen og det å få et nettverk. Jeg synes det gir meg selvinnsikt og gjør meg til en bedre og tryggere leder. Jeg har ambisjoner om en karrierestigning der jeg er nå. ISS ønsker et mangfold i konsernledelsen og jeg mener at Global Future kan hjelpe meg på veien til å nå høyere, sier Shah til Aftenposten.

Sahar Sediqi er avdelingsleder i IKM . Hun og familien kom til Norge som flyktninger fra Afghanistan i 2002.

- Jeg har lenge hatt lederambisjoner, sier Sediqi. - Jeg liker å motivere og være pågangsdriver. For å komme videre søkte jeg om å komme med i programmet Global Future. Her får jeg nettverk og kunnskap. For å bli leder må man omgås folk. Gjennom programmet har jeg fått mentor som er en enorm støtte. Det har gitt meg rakere rygg, jeg er ikke så redd lenger og jeg vet at det er fullt mulig å nå mine mål, sier hun.

Suela Haxhiraj har doktorgrad i Strategi (Oxford University) og er nå i barselpermisjon. Hun kom til Norge fra Albania i 2011.

- Å være med i Global Future-programmet er et høydepunkt i karrieren min, sier hun til Aftenposten. -Det er en viktig plattform for å utvikle seg selv. Jeg er egentlig ikke en nettverkstype, men her får jeg muligheten til å få nye viktige bekjentskaper og til å bygge opp forhold som muligens kan vare livet ut og bli til vennskap. Jeg er svært fornøyd med mentoren min og vi møtes ofte. Fordi jeg er løsningsorientert passer det så bra med en mentor som er veldig tilstedeværende, pragmatisk og åpen, sier Haxhiraj til Aftenposten.

Kontakt oss

Kjersti Granaasen

Rådgiver

NHO Innlandet

kjersti.granaasen@nho.no
Mobil
48052856