NHO GLOBAL FUTURE

Fra ferskvaredisk til finans

Global Future-deltaker i Møre og Romsdal, Alexander C. Siegmund, har nylig gått fra jobben i ferskvaredisken hos Meny Lerstad til ny stilling i Nordea Finans.

Alexander C. Siegmund, har nylig gått fra jobben i ferskvaredisken hos Meny Lerstad til ny stilling i Nordea Finans. Faksimile fra Sunnmørsposten. Foto: Ståle Wattø.  

Alexander C. Siegmund, har nylig gått fra jobben i ferskvaredisken hos Meny Lerstad til ny stilling i Nordea Finans. Faksimile fra Sunnmørsposten. Foto: Ståle Wattø.  

Publisert 22.10.15

Innlandet, Global Future

Alexander kommer fra England og har en master i økonomi. Han flyttet til Ålesund for to år siden.  

- Ved hjelp fra Manpower og NHO Global Future - og ikke minst egen stå-på-vilje og innsats, er Alexander nå i en jobb som er vesentlig mer relevant i forhold til hans master i økonomi, enn jobben som ferskvaremedarbeider i matbutikk og lagerarbeider, sier prosjektleder for Global Future i Møre og Romsdal, Hanne Hægh Ryste til Sunnmørsposten 21. oktober.

Gode kandidater

Alexander har nå fått et vikariat gjennom Manpower i Nordeas factoringavdeling i Ålesund. - Han har en kjempefin innstilling. At Alexander også har vist at han ikke er redd for å bli skitten på fingrene, talte til hans fordel, sier Andres Riis Halvorsen som er kundekonsulent hos rekrutteringsselskapet Manpower.

- Global Future har klart bidratt til å gjøre Alexander mer synlig for arbeidsmarkedet her i Ålesund. Han har fått henvendelser og tilbud om intervju "over disken" i butikkjobben sin som et resultat. Manpower, Proffice med flere, følger med på alle deltagerne i regionen og spiller dem inn som kandidater til ledige stillinger der de er kvalifisert, sier Ryste.

Alexander ser denne jobben som et stort skritt i riktig retning, og en viktig fot innenfor en bransje han vil jobbe i.

Kontakt oss

Hanne Hægh Ryste

Seniorrådgiver

NHO Østfold

hanne.haegh.ryste@nho.no
Mobil
92256717