NHO GLOBAL FUTURE

Han gjør aksjeloven «sexy»

- Nestor i styrekompetanse, Kjell Standal fra BI, har en unik evne til å skape engasjement om aksjelov og styrearbeid, sier Hanne Hægh Ryste, prosjektleder for Global Future i Møre og Romsdal.

Global Future-deltaker, Patrick Grah og BIs nestor i styrekompetanse, Kjell Standal.

Global Future-deltaker, Patrick Grah og BIs nestor i styrekompetanse, Kjell Standal.

Publisert 23.04.15

Global Future

Nå har nok et Global Future-kull har gjennomgått første del av kurset om styrekompetanse, i regi av Standal.

Global Future

NHOs talentprogram for mobilisering av innvandrere med høy utdanning til sentrale stillinger og styreverv i næringslivet.

Gjennom Global Future ønsker NHO å sikre bedriftenes tilgang på høyt kvalifiserte medarbeidere og styrke mangfoldet i næringslivet.

  • Talentprogrammet går over 14 måneder
  • 650 personer fra 100 land har deltatt 
  • 2 av 3 deltakere har opplevd karrierefremskritt

BI - en av tre hovedleverandører 

- Kjell Standal har den unike evnen til å få 24 deltakere, med ulik kulturell bakgrunn, fra 18 forskjellige land til å sitte akkurat like engasjert, og til å le akkurat like mye, av hans beskrivelse og forklaring av aksjelov og styrearbeid, sier Ryste.

BI, med kurset i styrekompetanse, er en av tre hovedleverandører til NHOs Global Future program, med hovedtemaer som aksjeloven, strategi, styrets kompetanse, fusjoner og fisjoner og emisjoner – og etikk i styrearbeid.

Enkefru Olsen - en gjenganger

- Gjennom mange år har Kjell Standal formidlet, et i utgangspunktet ganske tørt og utilgjengelig budskap, på en måte slik at alle husker det, sier Ryste. - Han viser til fantastiske eksempler fra egne og bekjentes bedrifts- og styreerfaringer. Enkefru Olsen er en gjenganger; hva skal hun gjøre med sin familiebedrift når hun ikke orker drive den lenger selv, og familieforholdene er litt kompliserte?

- Det er imponerende å se hva deltagerne har av gode løsninger for enkefruen, etter kun en dag på kurs. Det viser sitt om foreleseren, sier hun.

I mai skal Global Future-deltakerne gjennomgå andre del av kurset. Videre skal eksamen leveres i juni. - Erfaring tilsier at det går veldig greit. Mye takket være Kjell Standal, sier Ryste.

Kontakt oss

Hanne Hægh Ryste

Seniorrådgiver

NHO Østfold

hanne.haegh.ryste@nho.no
Mobil
92256717