Suksess for Global Future

Denne uka uteksamineres de siste av totalt 650 deltakere i NHOs talentprogram Global Future. NHO har besluttet å videreføre det populære programmet fra høsten 2014.

Prosjektleder Elisabeth Jebsen Marek, prosjektdeltaker Hiwa Målen og regiondirektør Tom Knudsen. Foto: NHO Hordaland

Publisert 19.06.14

Global Future

25 høyt utdannede personer med flerkulturell bakgrunn mottok i dag sine diplomer for fullført Global Future-program i Bergen. Kullet i Hordaland er de siste av i alt 650 kandidater som har gjennomført NHO-programmet siden 2010.

Kurdisk-fødte Hiwa Målen fullførte programmet i 2012. - Global Future er fortsatt like levende og viktig i mitt liv, selv etter to år. Gjennom programmet fikk jeg bedre selvtillit og følte at jeg hørte til et sted, og fikk noen å ringe til. Det er jeg veldig glad og takknemlig for, sier han.

- Global Future er NHOs talentprogram for å mobilisere innvandrere med høy utdanning til sentrale stillinger og styreverv i norsk næringsliv. Gjennom Global Future ønsker NHO å sikre våre bedrifter tilgang på høyt kvalifiserte medarbeidere. I tillegg bidrar programmet til å styrke mangfoldet i næringslivet, sier prosjektleder for Global Future i NHO, Kristina Jullum Hagen.

Hun viser til bakgrunnen for talentprogrammet som er NHOs målsetting om å skaffe bedriftene og næringslivet tilgang på den beste kompetansen.  - NHO mener at innvandreres arbeidskraft og kompetanse er en ressurs. I næringslivet er 14,5 prosent av arbeidstakerne innvandrere. Global Future bidrar til at bedriftene ikke går glipp av det potensialet mange innvandrere har for å ta utfordringer på høyere nivåer og i styrer. I tillegg bidrar programmet til å styrke mangfoldet i næringslivet for å stå bedre rustet i den globale konkurransen, sier Jullum Hagen.

 SINTEF har evaluert Global Future-programmet for NHO, og konkluderer med at det er svært vellykket. To av tre som deltar på Global Future har hatt bevegelse i sin karriere etter programmet. 

Høsten 2014 videreføres Global Future-satsingen i fire regioner, NHO Oslo og Akershus, NHO Hordaland, NHO Rogaland og NHO Møre og Romsdal. Mer informasjon om søknadsprosessen kommer på NHOs hjemmeside over sommeren.

Kontakt oss

Kristina Jullum Hagen

Avdelingsdirektør

Arbeidsliv og kompetanse

kristina.jullum.hagen@nho.no
Telefon
23088134