NHOs beste eksportvare

NHOs søsterorganisasjon i Tanzania lanserer i dag Female Future.

Female Future lanseres i Tanzania i dag. Fra venstre Mary Nyaga fra FKE i Kenya, Trygve Bendiksby fra Norges ambassade i Dar Es Salaam, Fatmah Nsereko fra FUE i Uganda og Mavis Bordvik og Kjersti Granaasen begge fra NHO. (Foto: ATE)

Publisert 24.02.16

Female Future, Næringsutvikling i sør

Assosiation of Tanzania Employers (ATE) lanserer i dag kvinneprogrammet Female Future i Dar Es Salaam. Den Tanzanianske kvinnelige visepresidenten og nærmere 300 deltakere er tilstede. Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) har rangerte Female Future som ett av de ti beste tiltakene i verden for å fremme kvinner i ledelse og styreverv.

Kvinner i styret gir bedre business

I tett samarbeid med NHO, og NHOs søsterorganisasjoner i Uganda og Kenya, som har drevet kvinneprogrammet i flere år allerede, er ATE nå klar til å tilby lederutdanningen til sine medlemsbedrifter. Lanseringen kommer i kjølvannet av at World Economic Forum for første gang har presentert en undersøkelse som slår fast at bedrifter med kvinner i sitt styre har langt bedre resultater enn bedrifter uten kvinnelige styremedlemmer. Etter dagens lanseringen skal kursledere utdannes og deltakere rekrutteres. ATE har som mål å kurse 20 kvinner per år.

Female Future er NHOs leder- og styreutviklingsprogram for kvinnelige ledere. Hovedformålet er å gi kunnskap, selvinnsikt og motivere flere kvinner til å ta styreverv og viktige lederoppgaver i næringslivet. Programmet er ett av hovedelementene i NHOs kapasitetsbyggingsprogram i Tanzania, som finansieres av Norad.
NHO opplever nå etterspørsel etter Female Future-programmet fra stadig flere av sine samarbeidspartnere.

Mavis Bordvik fra NHO, Lilan Machera fra ATE i Tanzania, Fatmah Nsereko fra FUE i Uganda og Mary Nyaga fra FKE i Kenya.

African Female Future

NHOs søsterorgaisasjoen i Uganda, Federation of Uganda Employers (FUE), var den første organisasjonen utenfor Norge som startet opp Female Future i 2011. De kan vise til gode resultater, og flere av kvinnene har fått lederstillinger og styreposisjoner. Målet for det nye prosjektsamarbeidet med NHO (fra 2015 til 2019) er å uteksaminere minst 30 kvinner per år, etablere en Female Future alumnigruppe, jobbe med markedsføring og legge en strategi for bygging av Female Future-varemerket i Uganda. I Kenya startet Federation of Kenya Employers (FKE) med Female Future i 2013. Målet der er at 300 kvinner skal ha vært gjennom programmet og at minst 75 prosent av dem får et styreverv (fra 2015 til 2019).

It’s official: companies with women on the board perform better (weforum.com)