Store muligheter for norske bedrifter i Tunisia

NHO introduserer den norske modellen i et land hvor potensialet for norske bedrifter er stort.

#205

Ouided Bouchamaoui, president i den tunisiske arbeidsgiverorganisasjonen UTICA, og Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO. Foto: NHO

Publisert 01.02.17

Internasjonalt, Næringsutvikling i sør

- En håndfull norske bedrifter er allerede etablert i Tunisia, men det er et stort potensiale for flere, mener NHO-sjef Kristin Skogen Lund. – Spesielt selskaper innen IT, energi og landbruk har store muligheter.

Skogen Lund har denne uken besøkt NHOs søsterorganisasjonen UTICA i hovedstaden Tunis. Tema for besøket har blant annet være den norske modellen og muligheter for norske bedrifter i Tunis. 

Vil forme det nye Tunisia

- I NHO er vi stolte over å samarbeide med vår søsterorganisasjon UTICA som var en av de fire organisasjonene bak kvartetten som mottok Nobels fredspris i 2015, sier Skogen Lund. - Sammen skal vi bistå UTICA med å styrke organisasjonen til å stå enda bedre rustet til å være med og forme det nye Tunisia. Det kan vi gjøre gjennom å utvikle deres tjenester til medlemsbedriftene, også innen sosial dialog og kollektive forhandlinger.

Knytter kontakter i sør


NHO har lenge samarbeidet med utvalgte søsterorganisasjoner i Afrika og Asia for å bedre vilkårene for næringslivet og organisert arbeidsliv. 

- Både arbeidsgivere og arbeidstakere tjener på et godt organisert arbeidsliv, sier Skogen Lund. – Gjennom dette samarbeidet knytter NHO også kontakter mellom norsk næringsliv og næringslivet i sør.

NHOs sekretariat for næringsutvikling i sør mottar driftsmidler fra Norad og i noen tilfeller UD. Prosjektet i Tunisia er finansiert av UD.

Kontakt oss

Kristine Østrem Alsvik

Seniorrådgiver

Næringsutvikling i sør

kristine.ostrem.alsvik@nho.no
Mobil
97725718