Kvinnelige teknologer tok jenter i hele landet med storm

I løpet av to uker har 2700 ungdomsskolejenter fra Kristiansand til Alta møtt unge kvinner som studerer eller jobber med teknologi. Responsen har vært overveldende.

#205

Kjernefysiker Sunniva Rose snakker til ungdomsskolejenter i Sarpsborg. Fotograf: Tuva Gaarder Nordlie

Publisert 01.11.16

Østfold, Jenter og teknologi

Update: Ny turne i november 2017! Sjekk ut hvor vi skal her

"Dokke var sykt flinke og inspirerende i dag!" 

Meldingen tikker inn på Snapchat etter at 400 ungdomsskolejenter har vært på arrangementet "Jenter og teknologi" i Stavanger. Der har de fått møte andre jenter som har valgt en utdanning innen teknologi og realfag. De har fortalt om sine oppturer og nedturer, og entusiastisk forklart hvorfor de mener jentene i salen bør vurdere teknologi og realfag videre i utdanningsløpet. 

"Det var mange inspirerende historier og det ga et helt nytt syn på teknologi som en mulighet. Nå må jeg jo faktisk seriøst vurdere å drive med noe innen teknologi", skriver en annen.

- Responsen fra jentene i salen har vært overveldende, forteller Ingeborg Laukvik, prosjektleder for kampanjen Jenter og Teknologi i NHO. 

På Snapchatkontoen "Teknologijenter" kunne man følge turneen landet rundt. Fotograf: NHO

#205

Gjennom 11 arrangementer i hele landet har 2 700 ungdomsskolejenter møtt tilsammen 64 unge rollemodeller, kvinner som brenner for at flere skal velge som dem. Gjennom å fortelle sine historier har det blitt presentert et bredt spekter av utdanningsmuligheter, både fra yrkesfag, fagskoler og universiteter og høyskoler. 

Målet har vært å vise at en utdanning innen teknologi passer for mange typer mennesker, og det er veldig mange muligheter. 

Les også: Her er eksempler på yrker og utdanninger innen teknologi  

Jentene på arrangementet i Sarpsborg syntes det var spesielt spennende å høre om Sciencelinja. Fotograf: Tuva Gaarder Nordlie

#205

Med en stadig raskere teknologisk utvikling vil Norge trenge enormt mange teknologer i årene fremover. Skal vi få opp antallet - og få de beste hodene og hendene - er vi nødt til å rekruttere talent fra hele befolkningen. I dag er det imidlertid få jenter som velger disse retningene.

Gjennom positiv synliggjøring av rollemodeller ønsker NHO å snu trenden. 

- Responsen vi har fått under arrangementene viser at det er et stort behov for informasjon om mulighetene. Vi opplever at møte med de unge rollemodellene har vært veldig inspirerende for mange av ungdomsskolejentene. Det er vi utrolig glade for, sier Laukvik. 

Jenter og teknologi på veien. Fotograf: Tuva Gaarder Nordlie

#205

Prosjektet Jenter og teknologi er støttet av barne- og likestillingsdepartementet. 

Vil du vite mer? 

Jenter og teknologi på Facebook