– Vi får fantastisk motiverte arbeidstakere

Administrerende direktør ved Radisson Blu Alna, Olav Brommeland, er godt fornøyd med medarbeidere han har rekruttert via Ringer i Vannet.

Olav Brommeland, administrerende direktør ved Radisson Blu Alna.

Publisert 13.11.15

Ringer i vannet

Ved å satse på folk som har vært utenfor arbeidslivet en stund, og kanskje har nedsatt arbeidsevne, får Radisson Blu Alna gode medarbeidere.

Nær null prosent sykefravær

– Blant de som lykkes får vi fantastisk motiverte medarbeidere med nær null prosent sykefravær, sier administrerende direktør ved Radisson Alna Blu, Olav Brommeland, til NRK Nyhetsmorgen.

Radisson Blu Alna har rekruttert flere medarbeidere via Ringer i Vannet.

– De begynner på et nivå, og vi kan gi dem mulighet til å klatre om de vil det.

Har fått pris for inkludering

Slik blir du en Ringer i Vannet-bedrift

Finn din lokale kontakt i Ringer i Vannet

Få hjelp til å finne rett kandidat

Nye tall viser at 24 300 personer mellom 18 og 30 år ikke slipper inn i arbeidslivet til tross for at de ønsker seg inn. Sammen med LO oppfordrer NHO arbeidsgivere til å gjøre en dugnad for å få flere inn i jobb.

– Det handler om å gjøre oppmerksom på de hjelpemidlene som fins. Man kan få lønnstilskudd og tilretteleggingsgarantier. Og det viktigste; at man kan få hjelp til å matche behovene bedriften har og det den unge kan bidra med av kompetanse, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.

 

Foto: Eivind Kaasin

Bak det høye tallet av unge mennesker utenfor arbeidslivet fins det mange sultne sjeler som vil bli gode arbeidstakere.

– Det er unge som har lyst til å komme seg ut i jobb. Jeg kan love arbeidsgiverne at de vil være lojale medarbeidere, sier Sigrun Vågeng, direktør i NAV, til NRK Dagsrevyen.

Les mer om NHO og LOs samarbeid for å få flere unge ut i jobb