- Jeg har lyst til å strekke meg

- Jeg har lyst til å strekke meg og bli flinkere, sier Anne Valeur. Gjennom Ringer i vannet har hun fått jobb som journalskriver hos Lenas helsepersonell AS i Oslo.

Anne Valeur

Anne Valeur Fotograf: Baard Fiksdal

Publisert 06.12.16

Ringer i vannet

Klokken er 07.00. Anne har vært oppe i flere timer allerede, tatt buss og bane, og gått det siste stykket. Nå er hun fremme ved målet, en fast jobb. Hun skriver helsejournaler for OUS. Det er en viktig jobb.

Også reisen til dette punktet i livet har vært lang. Anne har vært innom mange holdeplasser. Hun har vært radiooffiser i handelsflåten (RO/RO skip i fart i Middelhavet mellom Italia, Afrika og Gulfen), jobbet i USIS ved den amerikanske ambassaden, jobbet som postbud i Vestre Aker, avisbud for Aftenposten, vært oppdragsbasert norsk-engelsk-norsk oversetter med korte tidsfrister som hun alltid har overholdt, drevet med salg, jobbet for meningsmålingsbyråer, og hun har laget hjemmeside for blant annet Stovner Hundeklubb. Anne har etterutdannet seg på ingeniørhøyskolen. Hun har vært innom karriereprogrammet til NAV og hun har fått hjelp av arbeid og inkluderingsbedriften Karea-Varbas siden 2013. For å nevne noe.

På et tidspunkt i livet så var det en som sa til henne at hun hadde mer utdanning enn yrkeserfaring. Det er sant. Det har vært krevende å få praksis, derfor er hun veldig glad for den muligheten som har åpnet seg gjennom Ringer i vannet.

- Du er den eldste som jobber her?

- Ja, men jeg opplever at vi alle er i samme båt.  Arbeidsmiljøet har imponert meg. Det er ikke noe hvisking og tisking. Det er hyggelige mennesker som behandler hverandre på en god måte.

- Du har gått fra å være utpreget B til å bli A-menneske?

- Ja, jeg våkner veldig tidlig. Da er det fint med en arbeidsplass som starter klokka syv om man ønsker det. Jeg har en 60-prosent stilling og jobber tirsdag, onsdag og torsdag. Jeg kan velge dette selv. Det setter jeg stor pris på.

- Hva syns du om jobben?

- Det mest positive er at jeg lærer mye og at bedriften har et inkluderende arbeidsmiljø.  Å skrive sykehusjournaler gjør jo at du må lære deg mange latinske ord og medisinske utrykk. Samtidig er det krav til hvor mye man må levere i timen. Jeg forstår at en bedrift må sette  krav for å være lønnsom. Det har tatt meg litt tid å bli god nok og levere innenfor kravene. Men nå er jeg det. Det er tilfredsstillende.

- Har du en drøm for fremtiden?

- Jeg vil gjerne gi ut en bok. Manuset er nesten ferdig. Det er en søt fortelling om en hund som het Balthazar. Den tror jeg du vil like.#205