- Vi vil ha deg

- Jeg trodde virkelig ingen ville ha meg i arbeidslivet, jeg, sier Vibeke Klykken.

Vibeke Klykken og rekrutteringsansvarlig hos Raise Gruppen Trine Elden (til høyre).

Vibeke Klykken og rekrutteringsansvarlig hos Raise Gruppen Trine Elden (til høyre). Fotograf: Ingeborg Malterud

Publisert 19.08.16

Ringer i vannet

Tekst og foto:  Ingeborg Malterud
- CV-en min var verken nyoppusset eller spesielt imponerende. Jeg att dag etter dag og så "Dr Phil" på formiddagsTV og trodde aldri jeg skulle komme meg tilbake, forteller Vibeke Klykken med glimt i øyet. Bak henne ropes det fra kollegene i Raise Gruppen: - Vi vil ha deg!

Raise Gruppen fikk denne uken diplom og blomster fra NHO for å ta samfunnsanvar og sosialt forankret rekruttering gjennom Ringer i Vannet. Rekrutteringsansvarlig i selskapet, Trine Elden, kunne ikke vært mer enig.

- Vibeke passet godt inn hos oss i Raise fra første stund. Vi er en hektisk bedrift med en åpen kultur, der man må være klar for å ta på seg arbeidsoppgaver og hjelpe sine kolleger. Vibeke er en super match for oss. I tillegg til å være motivert og ta ting lett er hun et ordensmenneske som vi alle setter stor pris på, sier Elden.

Vibeke har fått ansvar for lærlingene i bedriften, i tillegg til resepsjonsarbeid – og får snart tildelt nye arbeidsoppgaver.

– Jeg har følt meg veldig velkommen i Raise Gruppen fra første stund. Livet har blitt bedre på alle måter etter at jeg startet her. Først i praksis og nå i lønnet jobb. Jeg får lyst til å bidra mer fordi jeg har fått en ny sjanse, sier hun.

Viktig for å lykkes har vært god bistand fra NHO-bedriften Karea Varbas som er eksperter på å bistå mennesker med arbeidshindringer tilbake til jobb. De følger prosessen tett med fokus på arbeidsgiveroppfølging etter Ringer i Vannet-metodikken. De har mye kunnskap om når, og hvordan, man skal dytte folk vennlig, steg for steg i riktig retning. Til de er der Vibeke er nå. Lykkelig for å sitte på trikken hver dag på vei til og fra jobb.