McDonalds åpner for folk med hull i CV-en

Restaurantkjeden blir endel av Ringer i vannet - NHOs rekrutteringsmetode for å få flere i jobb.

HR-direktør Reidar Kleven signerer avtalen i møte med prosjektleder Paal Haavorsen i NHO Service (Foto: Ragnhild Friis-Ottesen)

HR-direktør Reidar Kleven signerer avtalen i møte med prosjektleder Paal Haavorsen i NHO Service (Foto: Ragnhild Friis-Ottesen)

Publisert 30.08.16

Ringer i vannet

McDonalds Norge åpner nå alle sine 73 restauranter for Ringer i vannet og rekruttering av folk med hull i CV-en. Mandag denne uken underskrev McDonalds Norge en konsernavtale med rekrutteringsmetoden Ringer i Vannet i NHO-systemet.

McDonald's er en av Norges største, med 73 restauranter og en årlig omsetning på over 1,5 milliarder kroner. Restaurantene strekker seg fra Kristiansand i Vest-Agder til Steinkjer i Nord-Trøndelag. Konsernavtalen innbefatter samtlige restauranter, og franchiseeierne har selv vedtatt at de ønsker å være med på satsingen.

Til sammen 3.000 mennesker arbeider på McDonalds-restauranter i Norge. I mars ble McDonalds kåret til Norges tredje beste arbeidsplass i kategorien store bedrifter med over 500 ansatte. «Great Place to Work», som kåringen kalles, er basert på to undersøkelser. Det er medarbeiderundersøkelser blant alle ansatte, samt en analyse av virksomhetens organisasjons - og lederpraksiser. Rundt 1.800 av 2.900 ansatte i McDonald's Norge svarte på undersøkelsen.

- Dette er et konsern som Ringer i Vannet gleder seg til å samarbeide med, sier prosjektleder Paal Haavorsen i NHO Service.

HR-direktør for McDonalds Norge, Reidar Kleven, er optimist.

- Vi har god erfaring med å samarbeide både med NAV og lokale arbeid- og inkluderingsbedrifter. Har du har begynt hos oss og gjør en god jobb, er det gode vekst og utviklingsmuligheter, sier Kleven.

Mange har startet som ansatt på en McDonalds restaurant, gjort karriere og blitt franchiseeier av sin egen restaurant i kjeden.

- Vi håper Ringer i Vannet raskt vil få feste i den enkelte bedrift, sier Kleven. Konsernet meldte seg nylig inn i NHO.

- McDonald’s regner med å få stor nytte av medlemskapet i NHO Reiseliv, både med tanke på vårt arbeidsgiveransvar og nettverket som organisasjonen har. Dette kan kanskje bidra til at vi også blir synliggjort enda mer i samfunnet som en seriøs og ambisiøs bedrift, sier Kleven.