Brum, brum for et sted

100 biler skal friskmeldes hver dag. 70 mekanikere skal gjøre jobben. Motor-Trade AS i Trondheim har et arbeidsmiljø og en logistikk som er lett å like. Nå har de sin andre rekruttering på kort tid gjennom Ringer i vannet.

Motor-Trade AS, Kirsti Johansen (næringslivskoordinator) og Rune Husby (jobbkonsulent), Stavne Arbeid og Kompetanse KF. Bilen er en Mercedes 450 SEL, 1971-modell.

Motor-Trade AS fant sin nye bilklargjører gjennom NHOs prosjektet Ringer i Vannet. Fra venstre: Ole Ivar Halland (servicesjef), Yngve Lund Bråthen (bilklargjører), Motor-Trade AS, Kirsti Johansen (næringslivskoordinator) og Rune Husby (jobbkonsulent), Stavne Arbeid og Kompetanse KF. Bilen er en Mercedes 450 SEL, 1971-modell. Fotograf: Janne Krohn-Hansen

Publisert 28.09.16

Ringer i vannet

  Tekst og foto: Janne Krohn-Hansen 
En uoppmerksom eier legger kanskje ikke merke til at bilen også er nyvasket når den hentes. Vi oppdager raskt at trivsel på arbeidsplassen og kundetilfredshet er viktig.

I bilpleieavdelingen finner vi Yngve, 53 år gammel. Han har vært i praksis siden februar i år. Yngve gleder seg til vi kommer. Han vet at vi kommer for å feire at han i juni i år ble ansatt i 100% stilling i ett år med muligheter for fast ansettelse. Dette er en av ca 1.500 ansettelser årlig i NHOs prosjekt Ringer i Vannet der målet er å få personer som av ulike årsaker har falt utenfor arbeidslivet inn i ordinære jobber i NHOs medlemsbedrifter. Interessen for bil og en arbeidsgiver med rekrutteringsbehov og inkluderingsvilje skulle vise seg å bli Yngves nye sjanse i arbeidslivet – en god match.

Motor-Trade er en døråpner med lang tradisjon for å la motiverte kandidater slippe til og prøve seg i denne bransjen.

- Dette er ikke veldedighet men en bevisst rekrutteringsstrategi, sier servicesjef Ole Ivar Halland.

Både arbeidsgiver og arbeidstaker får god oppfølging av Stavne Arbeid og Kompetanse KF, i tråd med Ringer i Vannets metodikk.

- Dette er en vinn-vinn-situasjon for oss i Motor-Trade og for Yngve, og vi kan ikke få rost vår nye medarbeider nok, sier Halland, mens han tar en titt på de nye CV`ene som han får overlevert av Kirsti Johansen ved Stavne. Akkurat der og da starter et nytt rekrutteringssamarbeid i Ringer i Vannet for å finne Motor-Trades nye dekkomlegger før høstmørket setter inn. Forhåpentligvis vil enda en person fra utenforskapet få en ny sjanse hos Motor-Trade AS.

Mer om Motor-Trade AS