Fin julegave fra Fjord1

Den siste uken før jul signerte Fjord1 konsernavtale med ønske om å samarbeide med Ringer i Vannet (Riv) på alle sine lokalisasjoner i Norge.

#205

Fotograf: Fjord1

Publisert 21.12.16

Ringer i vannet


Fjord1
ansatte i høst Marius gjennom Ringer i Vannet. Bedriften ble så fornøyde med prosessen at de ønsker å utvide samarbeidet.
Mer her

Marius hadde bakgrunn som tømrer, men har hatt en skade i skulderen som gjorde at han måtte tenke nytt. I samarbeid med NAV og arbeids og inkluderingsbedriften Origod fikk han dekket matrosutdannelsen. Det gjorde ham kvalifisert til å søke på et vikariat i Fjord1. Nå er det mye skryt og få. Fjord1 og Origod har vært gull for Marius.

Størst i Norge
Fjord1 AS er det største fergeselskapet i Norge. Selskapet har over 1200 ansatte og omsatte i 2015 for 2,2 mrd. kroner. Selskapet er i stadig vekst. Kjernevirksomheten er sjøtransport gjennom fergedrift og passasjerbåtdrift.

I tillegg driv Fjord1 cateringvirksomhet i forlengelse av ruteproduksjonen, og har aktiviteter innenfor andre forretningsområde som reisebyrå, verkstaddrift, finans og eiendomsforvaltning. Fjor1 har fergedrift fra Sør Trøndelag til Rogaland.

Skaper trygghet

Ringer i Vannet snur prosessen med jobbsøkingen fra arbeids og inkluderingsbedrifter på hodet og begynner med å kartlegge bedriftens bemanningsbehov og kompetansekrav, sier Ragnhild Friis-Ottessen. Hun er regionsansvarlig for Ringer i Vannet Sogn og Fjordane. - Dette skaper trygghet for bedriftene. Her får kan de selv trekke frem hva som er nøkkelegenskaper hos de, og da er jakten på den rette kandidaten lettere", sier hun.

Gode erfaringer

HR leder Cicilie Færestrand har gode erfaringer med å samarbeide både med NAV og lokale Arbeids og inkluderingsbedrifter og har stor tro på det nytegnede avtalen.

-Vi har helt klare prosedyrer for våre ansettelser og alle stillinger lyses ut, men for en kandidat som har hatt en arbeidspraksisperiode eller et vikariat hos oss er det gode muligheter for jobb videre." sier Cicilie. Hun ønsker velkommen til samarbeid både om arbeidspraksis og i forhold til fremtidige utlysninger i Fjord1.

Bedriften har arbeidsoppgaver både innenfor matros, kantine og renhold.

- Vi håper at Ringer i Vannet vil bli en god samarbeidspartner for oss, sier Cicilie.