Hurra, Guro fikk jobb!

Denne uken var det kake, diplomutdeling og stor stas hos Røde Kors Oppland.

Guro Vinjarengen som fikk tilbud om jobb

Gunn Kristin Saugstad ved Topro Kompetanse har et godt samarbeid med daglig leder Ragnar Imset i Røde Kors (Foto: Marit Heimdal)

Publisert 16.06.17

Ringer i vannet

Tekst og foto: Marit Heimdal
Alle bedrifter som rekrutterer gjennom NHO prosjektet Ringer i Vannet får nemlig det ved første gangs ansettelse.

Røde Kors Oppland valgte å inngå et samarbeid med Topro Kompetanse på Gjøvik når de var på jakt etter en som kunne bistå i administrasjonen. Av syv aktuelle kandidater var det Guro Vinjarengen som fikk tilbud om jobb. – Jeg stortrives og latteren sitter løst her på kontoret sier Guro.

- Gjennom prosjektet Ringer i Vannet, hvor Arbeids- og inkluderingsbedriftene sammen med øvrige NHO medlemmer bidrar til å få flere personer ut av NAV systemet og inn i ordinære jobber, ser vi at nøkkelen til suksess ligger i tett oppfølging av både bedrifter og kandidater til jobb forteller Gunn Kristin Saugstad ved Topro Kompetanse. Det har vært et godt samarbeid mellom daglig leder Ragnar Imset i Røde kors og Topro Kompetanse gjennom hele prosessen.

Ringer i Vannet hjelper NHOs medlemsbedrifter med rekruttering av arbeidskraft. Vi kartlegger bedriftens behov og finner kostnadsfritt riktig person til jobben. Folk som har falt utenfor arbeidslivet får dermed en viktig mulighet til å komme seg i lønnet arbeid.

Dette er det viktigste prosjektet som gjennomføres for å nå målene i IA avtalens delmål 2, totalt fikk 1550 personer på tiltak ordinært arbeid i 2016. Dette vitner om en stor inkluderingsvilje blant NHOs medlemsbedrifter, likevel er det behov for flere bedrifter åpner dørene for en som virkelig trenger jobb.

Finn mer ut om Ringer i Vannet her.

Fakta:

Det er i dag totalt 35 konsernavtaler i Ringer i Vannet og 1785 regionale avtaler i NHO bedriftene.