Hjalp over 7000

Viljen til å ansette personer med hull i CV-en har aldri vært større. I 2016 er flere enn 7.000 personer hjulpet i jobb i arbeid- og inkluderingsbedrifter, viser tall fra NHO Service.

#205

Kenneth Stien Fotograf: Baard Fiksdal

Publisert 03.01.17

Ringer i vannet

- Det er mange eksempler på at bedrifter i stadig større grad rekrutterer personer som kanskje har slitt litt i arbeidslivet. Bedriftene erfarer at dette er stabil og god arbeidskraft med lavt sykefravær, sier direktør Kenneth Stien i Arbeid & Inkludering i NHO Service.

Rekrutteringsstrategien «Ringer i Vannet» har som målsetting å få flere tilbake i arbeidslivet gjennom blant annet å redusere risikoen for arbeidsgiver. Landet over er det 110 arbeid- og inkluderingsbedrifter.

- For den enkelte handler dette om å gå fra en passiv tilværelse på stønader til aktiv deltakelse i arbeidslivet med lønn. Den samfunnsøkonomiske gevinsten er enorm, sier Stien.

- 1000 NHO-bedrifter har skrevet rekrutteringsavtale. Det er et kraftfullt uttrykk for et inkluderende arbeidsliv. Mange bedrifter har ansatt mange med huller i CV-en, sier Stien og viser blant annet til at det landsdekkende renholds- og driftsselskapet Toma nærmer seg 40 ansettelser gjennom Ringer i Vannet. Hele to av tre ansatte i post- og distribusjonsfirmaet Bypost i Vestfold er rekruttert på samme måte.

Mer om saken