TB taksikring er veldig godt fornøyd

Fredag 23. juni fikk bedriften en velfortjent oppmerksomhet fra Ringer i Vannet. Diplomet ble overrakt av Camilla Wright-Tomassen, jobbveileder i arbeids- og inkluderingsbedriften Grep Grenland.

#205

Jobbveileder i Grep, Camilla Wright-Thomassen og Bente Bråthen og Nasser Javaheri. Fotograf: Paal Haavorsen

Publisert 23.06.17

Ringer i vannet

Nasser Javaheri kom til Norge fra Iran i 2002. Han har hatt flere jobber i Norge, men vært uten arbeid i 7 år.

- Jeg har søkt på mange jobber, men jeg kom aldri fremst i søkerbunken. Jeg har alltid jobbet, og fra Iran har jeg lang erfaring fra ulike oppgaver innen mekanisk arbeid, sier Nasser.

Nav ga ham en tiltaksplass hos arbeids- og inkluderingsbedriften Grep i Grenland. Der fikk han prøve seg i ulike arbeidsoppgaver, fikk sveisesertifikat og man lærte ham godt å kjenne. Dermed kunne de anbefale ham videre til arbeidsgivere.

Daglig leder i TB taksikring, Bente Bråthen, er en ivrig tilhenger av Ringer i Vannet. Det er viktig for vår bedrift å ta samfunnsansvar og når vi kan kombinere det med å ansette en dyktig arbeidstaker for vår bedrift er det en flott vinn vinn situasjon. Nasser passer så godt inn hos oss. Grep kjente jo Nasser godt etter at han hadde fått vist seg fram der og de kjente vår bedrift og visste hva vi ønsket av type arbeidstaker. Nasser var en av tre som kom til oss for en prøvedag og vi så med en gang at han var en vi ønsket så satse mer på. Etter 2 måneders praksisperiode ansatte vi ham. Da var vi trygge på at han var den rette for oss, og Nasser var trygg på at vi var det rette for ham. Som en liten bedrift med vokseambisjoner er vi helt avhengige av at en ansatt har de rette holdninger, har god kjemi med oss andre og en kompetanse som kan være med å utforme vår bedrift i framtida. Nasser er en slik person og vi ville hatt store problemer med å finne fram til en tusenkunstner i verkstedet som ham uten samarbeidet med Grep.

Mye tyder på at TB taksikring snart trenger enda en ny medarbeider og det er sikkert at vi vil prøve å finne en ny gjennom NHO sitt prosjekt Ringer i Vannet her i Grenland, sier Bente Bråthen. Hun anbefaler varmt andre bedrifter å gjøre det samme når de har behov for å rekruttere.

Ringer i Vannet er et prosjekt i regi av NHO og årlig blir mer enn 1500 personer med ulike helsemessige utfordringer ansatt i NHO bedrifter. Ved å koble arbeids- og inkluderingsbedrifter (tidligere attføringsbedrifter) med bedrifter i NHO finner man ofte den rette personen til den ledige jobben. Det blir en vinn – vinn situasjon. NHO – bedriften får gjerne anbefalt 3-5 kandidater fra arbeids- og inkluderingsbedriften, bedriften velger selv om man vil gå videre med en eller flere i en prosess som gjerne er i form av en praksisperiode. Dette er en glimrende metode for å virkelig bli kjent med arbeidssøkeren som for sin del motiveres ved at det er en ledig stilling i bedriften som man har en sjanse til å få. Det er altså en kostnadsfri og ikke minst trygg måte for en bedrift å rekruttere på, sier prosjektleder for Ringer i Vannet, Paal Haavorsen.

Bente Bråthen og Nasser Javaheri (Foto: Paal Havorsen)

#205