- Du må kunne levere fra dag en

Ringer i vannet har ført til en jevn strøm av folk med hull i CV-en som får prøve seg som vikar hos Adecco. I går, tirsdag, ble det feiring og diplom for fire som får fast stilling.

Fra venstre rundt bordet: Hanne Stenstrøm (HR-manager Adecco), Ingeborg Malterud (regionansvarlig Ringer i Vannet, NHO Service), Rasmus Nybø (Horeca Adecco) Jorunn Hansen (Sens), Susan Hanssen (Adecco Transport & Logistics, Adecco) og Stine Skoglund (Pedagogical Staffing, Adecco). (Foto: Baard Fiksdal).

Fra venstre rundt bordet: Hanne Stenstrøm (HR-manager Adecco), Ingeborg Malterud (regionansvarlig Ringer i Vannet, NHO Service), Rasmus Nybø (Horeca Adecco) Jorunn Hansen (Sens), Susan Hanssen (Adecco Transport & Logistics, Adecco) og Stine Skoglund (Pedagogical Staffing, Adecco)(Foto: Baard Fiksdal).

Publisert 01.12.16

Ringer i vannet

Mange søker til bemanningsbedriftene med håp om oppdrag og kanskje fast jobb. 80.000 personer får oppdrag gjennom bransjen årlig. Det store flertall av dem er arbeidsledige eller studenter, viser tall fra NHO Service i 2015/16.

Pågangen i Adecco kan virke overveldende. Ringer i vannet gir en gullkantet sjanse til folk som ellers lett ville falt utenfor.

- Å jobbe som vikar er ikke for alle. Du må kunne levere fra dag en. Ofte stille opp på kort varsel og være fleksibel på tid og sted. De som kommer via Ringer i vannet blir behandlet på lik linje med alle andre og må levere det som kreves. Det er ingen forskjellsbehandling, sier Hanne Stenstrøm, HR-manager Training hos Adecco Norge AS.

Vi sitter i kantina i Rosenkrantz gate 16 i Oslo, hvor Adecco har hovedkontor. Det er utdeling av blomster og diplom for god innsats. Nå feires det at to har fått jobb i barnehage, en innen transport og en som nå skal nå over i fast ansettelse i en kafe som ISS driver for Rikshospitalet.

- Utenforskapet er en alvorlig trussel for en stor gruppe mennesker. Å ikke gjøre noe er ikke godt for noen. Å løse denne utfordringen er kjernevirksomhet for Adecco, sier Hanne Stenstrøm.

En nær alliert
En nær alliert er arbeid og inkluderingsbedriften Sens as. Her er Jorunn Hansen teamleder.

Vi startet samarbeidet med Adecco i 2013 med en runde med speed-intervjuer som samlet 35 deltakere. En gikk videre til praksis internt, og etter hvert i fast jobb for en av kundene til Adecco, forteller Jorunn Hansen. Det har siden vært en jevn strøm av kandidater i Oslo. I Asker og Bærum er arbeid og inkluderingsbedriften Arba viktig. 

- Vi har formidlet kandidater som vi mener kan gå ut i kortere og lengre oppdrag for Adecco sine kunder. Sileprosessen i forkant har vært avgjørende for samarbeidet, sier Jorunn Hansen.

Det siste året har fire kandidater kommet fra Sens og fått så mange fortløpende oppdrag at de ikke lenger trenger Sens eller Ringer i vannet. I tillegg har fem personer vært i kortere oppdrag. En kandidat har hatt intern praksis med rekrutteringsarbeid, for så å gå over i betalt engasjement.