- Vi har en forlenget arm

Toma Facility Services vant i går, tirsdag, IA-prisen for 2016 for Hordaland.

#205

Arnt Morten Skei er HR-direktør for 3.500 ansatte i Toma-gruppen. (Foto: Baard Fiksdal)

Publisert 09.11.16

Ringer i vannet

Hordaland har i overkant av 800 IA-bedrifter. Best av disse er i år Toma Facility Services som har vunnet IA-prisen (Inkluderende Arbeidsliv) for Hordaland 2016. Prisen ble delt ut under IA-konferansen i Grieghallen 8. november. Fem bedrifter var nominert til finalen. Juryen falt til slutt ned på bedriften som har hovedkontor på Godvik i Bergen vest og driver med renhold, kantine, forpleining, vaktmestertjenester, vakthold og eiendomsdrift.

Prisen tildeles en IA-virksomhet i Hordaland som har gjort et solid og systematisk arbeid for å gjøre arbeidsplassen mer inkluderende. Prisen består av diplom og gavesjekk på 10.000 kroner. Vinneren kåres av IA-rådet.

Vi er veldig stolte

- Dette betyr fantastisk mye. Vi er veldig stolte, sier Arnt Morten Skei, HR-direktør for 3500 ansatte i bergensbaserte Toma-gruppen. Konsernet er også en av tre vinnere av Ringer i vannet Prisen 2016.
Arnt Morten Skei forteller at konsernet har jobbet lenge og systematisk med helse, miljø og sikkerhet (HMS) ved alle bedriftens 26 kontorer landet rundt. Virksomheten har 3.500 ansatte og 1,5 milliarder kroner i omsetning.

- Vi har 2-3 år bak oss med eksplosiv vekt der antall ansatte er blitt tredoblet. Målet har vært at sykefraværet skulle holde seg lavt og det har vi klart. Fraværet er nå ca 5,4 prosent, sier Arnt Morten Skei. Han mener trepartsamarbeidet mellom NAV og arbeidslivets parter gjør det lettere å jobbe inkluderende. I løpet av to år har Toma nå ansatt 37 personer gjennom Ringer i vannet.

- Ringer i vannet er en metode som fungerer bra. Den tar hensyn til hvilken ansettelse vi skal ha og hvilken person som passer til jobben. Dette gir oss en kartlegging og matching av kandidater som er gull. En viktig suksessfaktor for oss er vår kontakt i arbeid- og inkluderingsbedriften A2G på Vestlandet. Her har vi Kjersti Rasmusen som er jobbveileder og næringslivskontakt. Hun pleier å si at hun ønsker å være en forlenget arm for rekrutteringsavdelingen i Toma. Og det opplever vi virkelig at hun er, sier Skei.

Mer om IA-prisen i Hordaland