Satser stort på Ringer i Vannet

– I Nordic Choice jobber vi målrettet med mangfold og inkludering i rekrutteringsarbeidet, sier HR-direktøren i hotellselskapet.

Tone Odvold Ålhus, HR-direktør ved hotellselskapet Nordic Choice Hotels.

Publisert 26.11.15

Ringer i vannet

– For oss er samarbeidet med Ringer i Vannet en vinn-vinn, sier Tone Odvold Ålhus, HR-direktør i Nordich Choice Hotels. Hensikten er å tiltrekke oss mennesker med ulik bakgrunn og talent, og gi personer som trenger det verdifull erfaring fra arbeidslivet.

I desember 2014 skrev Nordic Choice Hotels under på en landsomfattende avtale med Ringer i Vannet. Siden den gang har de stadig rekruttert flere ansatte via næringslivets rekrutteringsprosjekt.

Les også: Slik blir du Ringer i Vannet-bedrift

Fakta om Ringer i Vannet

  • Rekrutteringsstrategi der vi kostnadsfritt kobler mennsker med hull i CV-en med NHO-bedrifter.
  • Over 1.600 NHO-bedrifter er så langt med på prosjektet.
  • I 2016 ble 1.550 personer rekruttert fra tiltaksbedrift til en NHO-bedrift.
  • Tett oppfølging av kandidat og arbeidsgiver før, under og etter ansettelse.

Vil at flere praksisplasser skal bli faste stillinger

– I april talte vi 50 praksisplasser, hvorav 15 fikk tilbud om fast stilling. Nå i november har vi hele 115 praksisplasser, og hittil har 33 av personene fått fast stilling, sier Tone.

Hun forteller at målet er at gapet mellom antall praksisplasser og faste stillinger skal bli stadig mindre.

– I Nordic Choice Hotels har vi mer enn doblet antallet praksisplasser på under ett år. Og andelen som går over i fast stilling fortsetter å øke. Det er fantastisk.  Mangfoldet gir oss en spesiell identitet og det er del av vår kultur. Det gjør oss til et annerledes og mer spennende hotellselskap, og ikke minst til en bedre arbeidsgiver.

Les også og se video: – Vi får skredderskydde kandidater

Ser forbi hull i CVen

En av dem som har fått jobb på et Nordic Choice-hotell via Ringer i Vannet, og attføringsbedriften I Fokus, er Morten Wegner Skoglund-Lønning.

Morten Wegner Skoglund-Lønning.

– For meg ble ansettelsen på Farris Bad i Larvik et avgjørende vendepunkt. Til tross for hull i CVen, fikk jeg tilliten og muligheten til å bevise at jeg har ferdighetene som skal til for å lykkes i arbeidslivet, sier Morten.

Han vokste opp i en fin familie med tre søsken, og en mor og en far i Haugesund, men kom i tenårene inn i et miljø hvor det ble brukt rusmidler. Etter fire år med flere forsøk på å bli rusfri, flyttet han etter hvert til Larvik og bestemte seg for alvor å starte et nytt og bedre liv.

– Den gang hadde jeg ingenting. Å få en jobb ble et viktig steg i riktig retning. Jeg arbeidet først med renhold, og deretter som konferansevert. Å kunne gå til en jobb med hyggelig kollegaer og spennende arbeidsoppgaver gir motivasjon i hverdagen, sier Morten. 

Les også og se video: Alfa og omega å ha en jobb

– En styrke, ikke ressurs-sluk

Siden gjorde Morten komet-karriere. Han sørget for å raskt lære seg nye arbeidsoppgaver og tok ansvar. Til slutt ble det opprettet en egen stilling for han, som driftssjef i konferanseavdelingen.

– Det var fantastisk å bli vist tillit, og å føle seg som en ressurs og ikke til belastning. Det gjør noe med selvfølelsen, forteller Morten.

– Morten er en fantastisk kollega, og han har satt ny track-rekord, rekord i å klatre på karrierestigen, følger Tone oppe.

– Men kan det ikke av og til være krevende å ha mange inne som kanskje trenger litt ekstra oppfølging?

– Vi velger å se på kandidatene våre som verdifulle ressurser. Gjennom Ringer i Vannet-prosjektet får vi dessuten tilbud om oppfølging. I Mortens tilfelle har vi ikke sett behov for det, fordi han rett og slett fungerte så godt, sier HR-direktøren.

Hun understreker likevel at det generelt er godt å vite at de har Ringer i Vannet om det skulle være behov for noe.

Les også og se video: – Får utrolig god oppfølging

– Ringer i Vannet tar seg også av det administrative, slik at vi som arbeidsgiver kan fokusere på den viktigste oppgaven vår, nemlig å tilrettelegge arbeidshverdagen for de som kommer til oss.

Les også og se video: – Gir oss lojale medarbeidere

– Må velge å ta del eller ei

Til andre bedriftsledere som ennå ikke har bestemt seg for om de vil rekruttere via Ringer i Vannet eller ei, mener HR-direktøren det handler om å ta et valg.

– Norge og resten av Norden er i en situasjon der utenforskapet øker, og samfunnet stadig blir mer internasjonalt. Som arbeidsgiver har man bare ett reelt og godt valg, og det er å bidra.  

For Morten har det betydd enormt å få denne sjansen til å vise at han duger selv om han har noen glipper i papirene sine.

– Fra å være en kvise på samfunnet rumpe, har jeg gått til å bli en som har alt jeg trenger og vel så det. Nå har jeg fast jobb, samboer, ett barn og ett barn på vei, og bolig. Jeg mangler i grunn bare det hvite stakittgjerdet, sier han smilende.

Nordic Choice Hotels utgjør 185 hotel fordelt på fem kjeder, og har totalt 13 000 ansatte.

Fra venstre: Morten Wegner Skoglund-Lønning og Tone Odvold Ålhus.