Norge vant sølv og bronse i Nordisk mesterskap

Norske kokk- og servitørlærlinger gjorde så og si rent bord i Trondheim i helgen.

God innsats av norske lærlinger under Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger. Her er servitørlærling Mathias Toresen i aksjon. Foto: Ragnar Ydse.

Publisert 19.04.15

Det norske servitørlaget, med lærlinger fra Brasserie France i Oslo, vant sølv og kokkelærlingene, fra Spiseriet i Stavanger, vant bronse. Danmark vant gull i begge kategorier.

– Sørvisen vår var jevnt over bra, og de tekniske tingene som flambering, transjering og dekantering satt. Vi gjorde det vi skulle uten feil og med en god presentasjon, og det er vi fornøyd med, sier servitørlærling Mathias Toresen.

Også kokkelaget er fornøyd med innsatsen.

– Det gikk best på lørdag både med hygiene og service. Særlig etter andre rett, men i startet var det litt hektisk, sier kokkelærling Kim Iamram.

Det er NHO Resieliv som arrangerer Nordisk mesterskap for kokk og servitørlærlinger. Konkurransen holdt et svært høyt faglig nivå.

– Den gleden og stoltheten disse lærlingene utstråler under konkurransen viser at de har et stort engasjement for yrket sitt. Reiselivet har et stort behov for faglærte, dyktige ansatte, og vi ønsker oss flere slike flotte, kompetente ungdommer, sier Vibeke Myrstad, fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.

Les mer om Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger.