Se Jenny Skavlan som lærling

Vi utfordret Jenny til å teste fem av over 170 yrker du kan bli om du går yrkesfag.

Publisert 19.02.15

Rundt 60.000 ungdommer står innen 1. mars foran et stort og viktig valg. De skal velge videregående utdanning. Mange foreldre og elever vet lite om yrkesfag. For å få flere til å se mulighetene som ligger her har vi blant annet samarbeidet med Jenny Skavlan om å lage tv-serien "Jenny tester yrkesfag". 

Yrkesfag

  • Fag- og svennebrev er de meste etterspurte utdanningene fra NHOs bedrifter de neste 5 årene
  • Spesielt stor etterspørsel innenfor byggebransjen, elektrobransjen og industriell produksjon
  • Yrkesfag leder også til høyere utdanning
  • 6 av 10 foreldre vet ikke at det finnes over 150 yrker å velge blant ved å gå yrkesfag

jennyskavlan.com kan du nå lese hennes blogginnlegg og se fem filmer der hun prøver yrkesfagene elektriker, frisør, møbelsnekker, industriell matproduksjon og kokk.

Se Jenny bli med Iselin på jobb for å teste elektrikeryrket!

"Etter å ha fått jobbe med fem unge mennesker som har gått yrkesfagveien og videre til en jobb de trives veldig godt i, skjønner jeg at yrkesfag bare er et mer "hands on" og praktisk alternativ til å gå det mange tenker på som vanlig videregående skole", skriver Jenny Skavlan i sitt blogginnlegg.

Les hele blogginnlegget og se filmene der Jenny tester yrkesfag

– Det var hyggelig å få med Jenny på jobb. Hun var veldig ivrig og flink. Sånne lærlinger som Jenny vil vi gjerne ha flere av, sier elektriker Iselin Larsen Luna til Nordre Aker Budstikke.

Jenny får snekre nye hyller da hun prøver seg som møbelsnekker.


– Sjarmtrollet Alex viste meg at det å være møbelsnekker ikke er så langt unna det jeg gjør når jeg syr. Designe, klippe eller kutte ut de delende du trenger og feste/sy de riktig sammen. Det er et yrke med mye kreative muligheter som jeg tror jeg hadde trivdes godt i, skriver Jenny i blogginnlegget.

10 grunner til å velge yrkesfag

Jenny får kjenne på ansvaret frisører har.   

Stine Henriksen er lærling hos Adam og Eva i Oslo. Det er hun som lærer Jenny om frisøryrket.
– Jeg har en kjempeflott læretid her, sier Stine Henriksen til Agderposten. Hun tror det er viktig med mer oppmerksomhet rundt yrkesfag, og anbefaler det valget sterkt.

Les intervju med frisørlærlingen Stine (Agderposten)Les intervju med kokkene Camilla og Kim som Jenny får jobbe med (Østlandet blad)

Foto: Andreas Johannessen