Innhold

Gründerpraten: Kattnakken

Nyhet, Årskonferanse

Publisert

Silje Vatne Ersland er gründer og daglig leder i regntøyprodusenten Kattnakken.

På NHOs årskonferanse «Jobbskaperne» får du møte spennende gründere fra hele Norge. Blant dem er Silje Vatne Ersland, gründer og daglig leder i Kattnakken.

Kattnakken er navnet på et fjell på øya Stord. Her er grunnleggeren Silje oppvokst, og det var fjellets konstante værskifte som ga henne inspirasjonen til å lage regntøy til barn. Hos Kattnakken er de opptatt av at tøyet de lager skal være behagelig, slitesterkt, funksjonelt og at det skal passe til aktive barn.

I tillegg til Silje har Kattnakken fire ansatte, som alle er oppvokst på det nedbørsrike Vestlandet.

Vi har tatt en prat med Silje om hva planene hennes er før, under og etter NHOs årskonferanse «Jobbskaperne».

Hva er planene før årskonferanse?

- Nå er det tid for julepynting og julelunsjer! Vi får en stor kontainer med varer rett før jul, en 40 fot stor julegave. Denne inneholder vinterdresser som folk står på venteliste for å motta. Vi gleder oss til å bruke romjula på å sende ut alle dressene. Det blir kjekt, sier Silje.

Hva er din rolle under årskonferansen?

På årskonferansen «Jobbskaperne» skal jeg dele erfaringer mine, etter 8 år som gründer. Jeg vil fortelle litt om hvordan det er å drive bedrift på Vestlandet kontra på Østlandet. Det blir også spennende å fortelle om den ekstreme økningen vi har hatt under korona, sier Silje.

Hva gjør du etter årskonferansen?

Vi får inn en ny kolleksjon i februar med mange spennende nyheter. Det blir fint! Kolleksjonene våre er temaer som jeg inspireres av, som jeg deretter skriver dikt om og designer til. Tidligere har vi for eksempel hatt kolleksjonen «Havet», inspirert av utfordringene med plast i havet. Neste år handler det om insektene, avslutter Silje.