Trump vs Biden: Hva står på spill for norsk næringsliv?

15. aug 2024kl. 11:30–12:00
DN-teltet og digitalt

NHO inviterer til den store USA-samtalen i DN-teltet. Vi samler eksperter på amerikanske forhold og norske næringslivsledere som både kjenner på usikkerheten nå og gir sine beste råd.

For det står mellom Biden og Trump når amerikanerne i høst går til valgurnene.

Resultatet av valget i november forventes å påvirke USAs politiske retning i spørsmål av stor betydning for Norge, som regelbasert handel, internasjonalt klimasamarbeid og sikkerhetspolitikk.

Hvordan bør norsk næringsliv forberede seg på det som kommer etter valget? Hvilke omveltninger må vi være forberedt på? Hvilke valgløfter har de to presidentkandidatene når det kommer til næringspolitikk og handelspolitikk? Kommer de til å gjennomføre det de har lovet?

Program:

Velkommen v/Sofie Høgestøl

Del 1) USA: Politisk analyse: Valgløftene til Trump og Biden (på engelsk)

Del 2) Norge: Hvordan bør norske bedrifter forberede seg? (på norsk)

Avslutning

Du møter: 

Sofie Høgestøl, USA-kommentator på NRK, jurist og førsteamanuensis ved UiO. 

Kelly Ann Shaw var en periode en av president Donald Trumps nærmeste rådgivere innen handelspolitikk og internasjonal økonomi. Med erfaring fra arbeid i den amerikanske Kongressen og handelsdepartementet, jobber hun nå som handelsrettsadvokat og er anerkjent som en av de ledende ekspertene i Washington på dette feltet. Hun besøker Norge for å diskutere hva det norske næringslivet kan forvente hvis Trump skulle vinne det amerikanske presidentvalget i november.

Kåre Aas er en av Norges ledende eksperter på USA. I syv år tjenestegjorde han som Norges ambassadør til USA, hvor han samarbeidet nært med både Obama- og Trump-administrasjonene. Med sin omfattende erfaring i å fremme norske interesser i USA, har han en grundig forståelse av retningen til amerikansk politikk, uavhengig av resultatet av presidentvalget. 

Signy Elde Vefring, EVP Strategy & Technology, Aker Solutions
Vidar Andersen, leder for DNB Nord-Amerika

Arrangør: NHO