Arrangement, Arrangementer

UTSATT: Grønn maritim strategi i havnæringene - fra innovasjon til eksport

15. des 2021, kl. 10.00–11.45 Næringslivets Hus, Middelthuns gate 27, Oslo
Gratis
Påmeldingsfrist 14. desember

Arrangementet er utsatt. Vi kommer tilbake til ny dato.

Maritim sektor, som en del av de samlede havnæringene, representerer et område med særskilt stort eksportpotensial. Grønn omstilling er en sentral fellesnevner og det er viktig at vi kontinuerlig bygger kompetanse og utvikler teknologiske, digitale og autonome løsninger.

På webinaret legges Maritim 21 - helhetlig maritim strategi for forskning, utvikling og innovasjon - frem og overrekkes Fiskeri- og Havminister Bjørnar Skjæran.

Maritim 21-strategien er tett koblet til utviklingen av de grønne industrielle forretningsmulighetene i havnæringene, og vil kreve et tett samarbeid med myndigheter og virkemiddelapparat.

Konkrete satsinger med grønn maritim strategi som utgangspunkt for å stryke det norske konkurransefortrinnet løftes på webinaret.

Vi håper du har anledning til å delta.

Velkommen!

NHO        LO         Norges Rederiforbund          Forskingsrådet


NHO logo collage 600x150 NRF F LO NHO.jpg

Program

Program for dagen

Espen Remme, regiondirektør, NHO Møre og Romsdal, konferansier
Ingrid Schølberg, professor, NTNU Oceans Science and Technology og leder av strategigruppen, Maritim 21 – refererer hovedtrekkene og overrekker rapporten til Fiskeri- og Havminister Bjørnar Skjæran
Ole Erik Almlid (NHO), Peggy Hessen Følsvik (LO), Harald Solberg (Rederiforbundet) og Mari Sundli Tveit (Forskningsrådet). Debattleder: Christine Korme, Rederiforbundet
10.45 Pause
Knut E. Sunde, bransje- og industripolitisk direktør, Norsk Industri, Geir Ove Ystmark, administrerende direktør, Sjømat Norge og Ivar Engan, daglig leder, Maritimt Forum.
11.45 Slutt