NHO

Innhold

Webinar

Grønt skipsfartsprogram etablerer vareierforum

24. jun 2021, kl. 08:30–10:00

Grønt Skipsfartsprogram etablerer nå et vareeierforum som skal arbeid med å utvikle det grønne transportmarkedet og starte opp prosjekter og logistikkløsninger som reduserer kostnader for frakt av varer på sjø, samtidig som utslippene fra skipene som frakter varene reduseres.

Vareeierforumet etableres for å styrke dette arbeidet og skape synergier for vareeiere innen tørr- og våtbulk, inkludert havbruk- og fiskeindustrien. Forumet vil være spesielt interessant for vareeiere med stort transportvolum på sjø, eller stort potensial for overføring til sjø.  En bred gruppe av offensive vareeiere  kan med dette gripe mulighetene og jobbe sammen om å skape de gode løsningene som alle tjener på.

Til nå har Grønt Skipsfartsprogram, som er et partnerskap mellom regjeringen, offentlige og private aktører, skapt felles løsninger som kombinerer svært ulike behov. Programmet har så langt flere vareeiere som Hydro, HeidelbergCement, Felleskjøpet, Agri, Yara, Asko, Total og Equinor som deltakere. Programmet har vært en suksess med mer enn 6 års fartstid og oppstart av 35 pilotprosjekter der 10 allerede er realisert eller under bygging. Samarbeidet utvides nå med med enda flere vareeiere gjennom etableringen av vareeierforumet.

Vi håper din bedrift ha interesse av å delta på webinaret og vurdere inntreden i forumet.

Agenda og påmelding til webinaret og nærmere informasjon om programmet og vareeierforumet, finner du via denne lenken.