Arrangement

Lansering – Grønne elektriske verdikjeder som eksportmulighet

19. aug 2020, kl. 10:30–12:00 Webinar

Norge har blitt et «laboratorium» for elektrifisering av nye områder, særlig i transportsektoren. Meld deg på og få lenke til webinaret. Illustrasjonsbilde: iStock.

Onsdag 19. august kl 10:30-12 presenteres et bredt forankret arbeid som viser at elektrifisering av verdens energisystemer representerer store muligheter for Norge.

 
Norske aktører kan skape solide konkurransefortinn innenfor en rekke forretningsområder med store internasjonale markeder. Hvis vi satser og lykkes, kan det skapes store verdier samtidig som vi etablerer nye arbeidsplasser og tiltrekker oss investeringer fra utlandet.

Du får presentert nye tall for hvilket potensial dette innebærer for norske bedrifter, og hva som skal til for å utløse potensialet. 

Arbeidet er utført som et samarbeid mellom sentrale aktører i energi og industri: Agder Energi, BKK, Elkem, Enova, Equinor, Hafslund E-CO, Havila, Hydro, IFE, Kongsberg Digital, Scania, SINTEF, Statkraft, Statnett, Veidekke og NHO. LO har deltatt som observatør. I tillegg har mange andre bedrifter vært delaktig i ulike deler av arbeidet.

Program

  • Norske muligheter innen Grønne elektriske verdikjeder, velkomst v/ NHO-president Arvid Moss.
  • Utvalgte forretningsområder der Norge kan bygge store verdier, gjennomgang ved prosjektleder Ivar Valstad.
  • Norske aktører som satser: Presentasjon av initiativer som viser vei. Hva skal til for at vi satser raskt og stort nok? Ved CEO Michael Koenig i Elkem, CEO Mads. Anderson i Aibel, konserndirektør Jon Vatnaland i Statkraft.
  • Hvordan kan det offentlige legge til rette for en ambisiøs og målrettet satsing? Panelsamtale med Espen Barth Eide (Ap), Lene Westgaard-Halle (H), Ola Elvestuen (Venstre).
  • Moderator: Alexandra Bech Gjørv, konsernsjef Sintef.

Webinaret kan følges her 

 

Du kan også se et eksportarrangement som sendes i forkant samme dag
I forkant av webinaret om elektriske verdikjeder kan du følge arrangementet «Status: Eksport  - Hvordan lykkes med fremtidens eksportsatsing?». Arrangementet er et samarbeid mellom Eksportkreditt, Finans Norge og NHO, og kan følges fra 8.30-10.30. Dersom du ser den sendingen vil arrangementet om elektriske verdikjeder vises på samme sted etterpå. 

Les mer og meld deg på eksportarrangementet (sendestart 19/8 kl 08:30)