Artikler

 • Tidlig læring avgjør

  Tidlig innsats er avgjørende, mener professor Mari Rege. På en nasjonal konferanse om barnehager gjentok hun igår budskapet fra NHO-konferansen Læringslivet.

  29. januar 2014
 • En digital revolusjon

  - En fordel med MOOC og andre åpne og internettbaserte læringsformer er at de virker kvalitetsfremmende på all høyere utdanning, ved alle institusjoner, både ute og hjemme, sier Ole Petter Ottersen, rektor ved Universitetet i Oslo.

  8. januar 2014
 • Kan ikke styre selv

  - Problemet er ikke at vi utdanner for mange, men at så mange universiteter og høyskoler utdanner det samme, ifølge Ola Magnussen Rydje, leder i Norsk Studentorganisasjon.

  8. januar 2014
 • Vinsjan på kaia

  Å være opptatt av enkeltmenneskene og av bedriftene henger sammen, skriver NHO-sjef Kristin Skogen Lund. Kommentaren er et svar på et debattinnlegg i Dagbladet.

  29. januar 2014
 • Online-revolusjon

  Interaktiv utdannelse online er en revolusjon, ifølge Johannes Heinlein i organisasjonen edX.

  8. januar 2014
 • Utdanningen må styrkes

  - Frafallet i videregående skole er 30 prosent og 40 prosent i høyere utdanning. I tillegg tar mange utdanninger som ikke gir jobb. Dette må vi ta på alvor, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

  8. januar 2014
 • - Naturlig engasjement

  - Det er helt naturlig og nødvendig at NHO reiser flere store samfunnsmessige spørsmål samtidig, sier NHO-president Tore Ulstein, og viser til de mange NHO-utspill i det siste, blant annet om skatt og læringslivet.

  10. januar 2014
 • - Kunnskap lønner seg

  - Det heter at vi lærer så lenge vi lever, men jeg vil snu på det: Vi lever bare så lenge vi lærer, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

  8. januar 2014
 • Ungt, kreativt gull

  - De er unge. De er kreative. Det er utrolig kult å se dem utvikle seg i bedriften, sa verdensmester i kokkekunst, Bent Stiansen, i en debatt på NHOs årskonferanse.

  8. januar 2014

Årets tema

Vi lærer gjennom hele livet. Vi lærer på ulike måter hver eneste dag enten vi er i barnehage, på skolen, i høyere utdanning, på arbeidsplassen eller sammen med venner og familie. Det er summen av alt dette som er læringslivet. Og det er læringslivet som gir oss kompetansen, produktiviteten  og konkurransekraften vi lever av.

Læringslivet, tidlig innsats

Du møter

NHOs Årskonferanse

En av Norges mest profilerte konferanser som vies stor oppmerksomhet. Vår ambisjon med Årskonferansen er å legge premisser for den politiske debatten. Årlig deltar cirka 1300 bedriftsledere, ledere i offentlig sektor, toppolitikere, akademikere og eksperter på NHOs Årskonferanse. Konferansen har de siste årene vært fulltegnet et døgn etter invitasjonen var sendt ut.

Delta digitalt

8. januar kl. 09:00 sender vi direkte fra Årskonferansen på nho.no. Opptak av foredragsholdere blir lagt ut i NHOs videoarkiv.

Følg NHOs Årskonferanse direkte og delta i debatten via Twitter ved å bruke taggen #læringslivet.