Online-revolusjon

Interaktiv utdannelse online er en revolusjon, ifølge Johannes Heinlein i organisasjonen edX.

Johannes Heinlein, Senior Director of Strategic Partnerships edX på NHOs Årskonferanse 2014

Publisert 08.01.14

Årskonferansen 2014

50.000 deltar gratis på et kurs. Samtidig. Dette er en mulighet servert av noen av verdens aller beste universiteter. Det er den raskest voksende kunnskapskilde på web.

Det var budskapet fra Johannes Heinlein. Han er Senior Director for strategisk samarbeid i edX, en non-profit organisasjon startet av Harvard University og Massachusetts Institute of Technology (MIT) for 18 måneder siden. Til nå har 1,8 millioner studenter fra 186 land deltatt i 130 kurs. Det er ventet at antallet studenter vil stige til 5 millioner innen utgangen av 2014, og vokse enda brattere i årene som kommer.

EdX tilbyr undervisning ved universiteter som tidligere bare var åpne for en liten elite, men som nå er tilgjengelig for folk flest. Fagene er biologi, business, kjemi, informatikk, økonomi, finans, elektronikk, engineering, mat og ernæring, historie, humaniora, jus, litteratur, matematikk, medisin, musikk, filosofi, fysikk, informatikk, statistikk og mye mer.

- Kunnskap er den mest verdifulle valuta i det 21. århundre. EdX vil gjøre noe godt for samfunnet. Non-profit. Vi bidrar til at kunnskap i økende grad blir overført på nye måter. Vi gir adgangen til utdanning av høy kvalitet, forbedret læringen på universiteter og høyskoler, samt forsterke avansert forskning, sa Heinlein.