Ungt, kreativt gull

- De er unge. De er kreative. Det er utrolig kult å se dem utvikle seg i bedriften, sa verdensmester i kokkekunst, Bent Stiansen, i en debatt på NHOs årskonferanse.

Thomas Seltzer i samtale med Casper Hille og 2 lærlinger fra Møller Bil

Publisert 08.01.14

Årskonferansen 2014

Thomas Seltzer ledet debatten med Ole Robert Reitan, adm. dir. i REMA, Bent Stiansen, Chef Statholdergaarden og Caspar Hille som er leder av Møller bil-skolen.

Alle de har lang erfaring i å ta i mot ungdom og forme dem på veien inn i yrkeslivet.

- Vi har 40 verksteder som er helt avhengig av å utdanne egne mekanikere. Det fins ikke noe alternativ. Samtidig er det en forpliktelse, og en stor glede, sa Caspar Hille.

Bent Stiansens Michelin-restaurant har tatt i mot 200 ungdommer i løpet av 20 år.

- Det vi driver med er et inspirerende håndverk. Noen ganger kunsthåndverk. Vi er helt avhengig av å få frem ung kreativitet. Det er utrolig kult, sa Stiansen.

- Det viktigste vi driver med er vårt talentprogram som lærer folk å drive butikk, sa Ole Robert Reitan. Han fortalte at Rema-skolen er opptatt av å lære bort det praktiske håndverket i kjøpmannskapet, det ansvaret som hviler på den enkelte ungdom. Det dreier seg om de helt grunnleggende ting.

- Det første vi ser etter er om du har fått voksentrening som barn. Om du kan se meg rett i øynene og ta meg i hånda, og ta ansvar, sa Reitan.

Se Thomas Seltzer i samtale med Caspar Hille, Bent Stigansen og Ole Robert Reitan.