• Her er noen av høydepunktene fra NHOs livesending under Årskonferansen. Se video.
 • Her er en oversikt over nyheter fra Årskonferansen og videoer av foredragene.
 • Harald Eia tar oss med fra Afrika til Holmestrand hvor hans forfedre slo seg ned.
 • Hvordan tror 5. klassinger på Lysaker skole det er i Norge i 2040? 
  Fem barn om fremtiden
  8. januar 2015

  Hvordan tror 5. klassinger på Lysaker skole det er i Norge i 2040? 

 • - Ringerike er det området på Østlandet – ja, kanskje i hele landet - som har størst vekstpotensial. Det sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund før Årskonferansen "#7millioner", som handler blant annet om at folketallet vokser raskt her i landet.
  Dobling på Ringerike
  #7MILLIONER - 4. januar 2015

  - Ringerike er det området på Østlandet – ja, kanskje i hele landet - som har størst vekstpotensial. Det sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund før Årskonferansen "#7millioner", som handler blant annet om at folketallet vokser raskt her i landet.

 • En rekke bedrifter melder om at det blir stadig mer krevende å få tak i kvalifisert arbeidskraft, viser NHOs siste medlemsundersøkelse.
  Kvartalsrapport: Flere bedrifter mangler folk
  ØKONOMISK OVERBLIKK 2/2018 - 19. juni 2018

  En rekke bedrifter melder om at det blir stadig mer krevende å få tak i kvalifisert arbeidskraft, viser NHOs siste medlemsundersøkelse.

 • Den stadig økte globaliseringen av økonomien setter skattesystemet på prøve. Omlegging må til.
  Globalisering krever skatteomlegging
  ØKONOMISK OVERBLIKK 2/2018 - 19. juni 2018

  Den stadig økte globaliseringen av økonomien setter skattesystemet på prøve. Omlegging må til.

 • NHOs generalforsamling oppnevnte i dag nytt styre for perioden 2018 – 2019. Her er det nye styret.
  To nye styremedlemmer i NHO
  14. juni 2018

  NHOs generalforsamling oppnevnte i dag nytt styre for perioden 2018 – 2019. Her er det nye styret.

 • I går ettermiddag avlyste styret i Helse Møre og Romsdal anbudskonkurransen om å bygge nytt sykehus utenfor Molde. – De må lytte når vi gir gode innspill, sier Arnhild Dordi Gjønnes i NHO.
 • – Tør du samarbeide med en konkurrent, spør Arnhild Dordi Gjønnes i NHO? Nå har NHO, Nelfo og EBA utarbeidet en sjekkliste som skal gjøre det lettere å vurdere samarbeid om større anbud.
  NHOs sjekkliste ved prosjektsamarbeid
  14. juni 2018

  – Tør du samarbeide med en konkurrent, spør Arnhild Dordi Gjønnes i NHO? Nå har NHO, Nelfo og EBA utarbeidet en sjekkliste som skal gjøre det lettere å vurdere samarbeid om større anbud.

 • – Dette er en viktig avklaring som vil bidra til å skape arbeidsplasser, sier arbeidslivsdirektør Nina Melsom i NHO om Stortingets vedtak.
  Avklarende stortingsvedtak om franchise
  13. juni 2018

  – Dette er en viktig avklaring som vil bidra til å skape arbeidsplasser, sier arbeidslivsdirektør Nina Melsom i NHO om Stortingets vedtak.

 • Ungt Entreprenørskap arrangerte denne uken NM for studentbedrifter i Næringslivets hus. Studentbedriften Easy Zeek tok hjem hele seks av åtte priser – inkludert NHOs pris for beste næringslivssamarbeid.
  NM for studentbedrifter: Storeslem for Easy Zeek
  12. juni 2018

  Ungt Entreprenørskap arrangerte denne uken NM for studentbedrifter i Næringslivets hus. Studentbedriften Easy Zeek tok hjem hele seks av åtte priser – inkludert NHOs pris for beste næringslivssamarbeid.

 • – Vi bryr oss ikke om hvem som vinner, men at alle får delta, sier Arnhild Dordi Gjønnes, NHOs ekspert på offentlige anskaffelser. Nå skal NHO, NHO Reiseliv, Sykehusinnkjøp og Difi lage en felles mal.

Årets tema

Tema for NHOs Årskonferanse er velfungerende bo- og arbeidsmarkedsregioner. Her kan du lese hva vi mener skal til.

Se digitalt politikkdokument Last ned politikkdokument

Du møter

NHOs Årskonferanse

En av Norges mest profilerte konferanser som vies stor oppmerksomhet. Vår ambisjon med Årskonferansen er å legge premisser for den politiske debatten. Årlig deltar cirka 1300 bedriftsledere, ledere i offentlig sektor, toppolitikere, akademikere og eksperter på NHOs Årskonferanse. 

Delta digitalt

8. januar kan du se Årskonferansen direkte på nho.no. Nytt av året: Vi sender direkte også i pausene, med intervjuer og debatter. I tillegg tar vår utegående reporter temperaturen blant publikum. Sendingen starter kl.8:30.

Opptak av foredragsholdere blir også lagt ut i NHOs videoarkiv.

Følg NHOs Årskonferanse direkte og delta i debatten ved å bruke taggen #7millioner