• - Fremtiden bygges nå. Utviklingen av Norge handler om å ruste oss for verdensmesterskap, ikke kretsmesterskap. Se NHO-sjefens innlegg under Årskonferansen.
  La fornuften vinne over følelsene
  8. januar 2015

  - Fremtiden bygges nå. Utviklingen av Norge handler om å ruste oss for verdensmesterskap, ikke kretsmesterskap. Se NHO-sjefens innlegg under Årskonferansen.

 • Her er noen av høydepunktene fra NHOs livesending under Årskonferansen. Se video.
 • Målene for trygg og effektiv transport er både at den skal gjøre hverdagsreisen bedre og at den skal øke konkurransekraften til næringslivet, sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på NHOs årskonferanse.
  Transport skal være en konkurransefordel
  8. januar 2015

  Målene for trygg og effektiv transport er både at den skal gjøre hverdagsreisen bedre og at den skal øke konkurransekraften til næringslivet, sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på NHOs årskonferanse.

 • Her er en oversikt over nyheter fra Årskonferansen og videoer av foredragene.
 • Ung kvinne ser opp mot himmelen i et bymiljø på kvelden.
 • - Vi kan skape verdensledende bedrifter basert på verdensledende kompetanse. NHO-president Tore Ulstein etterlyser mer langsiktige planer, at valg tas, og at de realiseres nå.
  Det er nå fremtiden bygges
  8. januar 2015

  - Vi kan skape verdensledende bedrifter basert på verdensledende kompetanse. NHO-president Tore Ulstein etterlyser mer langsiktige planer, at valg tas, og at de realiseres nå.

 • Har vi organisert oss for det nye Norge, spør Professor Jørn Rattsø. Norge urbaniseres i raskt tempo, på tross av politikken, som i mange tiår har hatt som mål å snu utviklingen.
  Lag 20 sterke byregioner
  8. januar 2015

  Har vi organisert oss for det nye Norge, spør Professor Jørn Rattsø. Norge urbaniseres i raskt tempo, på tross av politikken, som i mange tiår har hatt som mål å snu utviklingen.

 • – Vi trenger modige og riktige politiske valg om byutvikling, transport, utdanning og boligpolitikk for å møte befolkningsveksten, sier statsminister Erna Solberg.
  Kraftig satsing på infrastruktur
  8. januar 2015

  – Vi trenger modige og riktige politiske valg om byutvikling, transport, utdanning og boligpolitikk for å møte befolkningsveksten, sier statsminister Erna Solberg.

 • - Jernbanen kommer til å spille en avgjørende rolle i den regionale utviklingen, sier jernbanedirektør Elisabeth Enger.
  Jernbanen gir store muligheter
  8. januar 2015

  - Jernbanen kommer til å spille en avgjørende rolle i den regionale utviklingen, sier jernbanedirektør Elisabeth Enger.

 • Hva får politikerne til å bruke 200 milliarder for en fergefri vei på Vestlandet, spør Torger Reve.
 • Peter Calthope på NHOs årskonferanse
  Byer løser klimautfordringene
  8. januar 2015

  "Vi lever i byenes århundre" sa den amerikanske arkitekten Peter Calthorpe, og føyde til at vi også lever i klimaforandringenes århundre.

 • Martin Mæland
  Kollektivtransport er nøkkelen
  8. januar 2015

  - Kollektivtransport er nøkkelen til fremtidens by- og boligutvikling, sier Martin Mæland, konsernsjef i OBOS.

 • Sterk involvering fra næringslivet er nødvendig for å lykkes i å gjøre Vancouver til verdens grønneste by innen 2020, fortalte Dr. Penny Ballem, rådmann i Vancouver.
  Vancouver – verdens grønneste by
  8. januar 2015

  Sterk involvering fra næringslivet er nødvendig for å lykkes i å gjøre Vancouver til verdens grønneste by innen 2020, fortalte Dr. Penny Ballem, rådmann i Vancouver.

Årets tema

Tema for NHOs Årskonferanse er velfungerende bo- og arbeidsmarkedsregioner. Her kan du lese hva vi mener skal til.

Se digitalt politikkdokument Last ned politikkdokument

Du møter

NHOs Årskonferanse

En av Norges mest profilerte konferanser som vies stor oppmerksomhet. Vår ambisjon med Årskonferansen er å legge premisser for den politiske debatten. Årlig deltar cirka 1300 bedriftsledere, ledere i offentlig sektor, toppolitikere, akademikere og eksperter på NHOs Årskonferanse. 

Delta digitalt

8. januar kan du se Årskonferansen direkte på nho.no. Nytt av året: Vi sender direkte også i pausene, med intervjuer og debatter. I tillegg tar vår utegående reporter temperaturen blant publikum. Sendingen starter kl.8:30.

Opptak av foredragsholdere blir også lagt ut i NHOs videoarkiv.

Følg NHOs Årskonferanse direkte og delta i debatten ved å bruke taggen #7millioner